Skip to content Skip to footer

Hoe kan ik Kik Messenger op mijn pc gebruiken?

Kik Messenger is een gratis app waar je berichten mee kunt versturen en ontvangen. Het is een interessant alternatief voor Whatsapp en wordt steeds populairder. In tegenstelling tot Whatsapp, hoef je voor Kik geen telefoonnummer op te geven.

Het voordeel van Kik Messenger is dat je redelijk anoniem kunt chatten. Tegenwoordig willen gebruikers niet meteen een account aanmaken en alles prijsgeven. Dit geldt bijvoorbeeld ook bij gamers die een gokje willen wagen en een casino zonder registratie zoeken. Jij blijft dan anoniem. Met Kik kun je een account aanmaken zonder gegevens prijs te geven. Je kunt een mailadres aanmaken speciaal voor dit soort gelegenheden. Kik werkt prima op je smartphone, maar users willen het ook graag op desktop gebruiken. Met een omweg kun je Kik ook op je pc of Mac gebruiken door onderstaande stappen te volgen.

Er is geen Kik-app beschikbaar voor een desktop. Om Kik Messenger op Windows of macOS te kunnen draaien heb je een zogenaamde Android-emulator nodig. Als je deze emulator installeert heb je een Android smartphone op je computer en kun je dus alle apps downloaden en installeren vanuit de Play Store. Hieronder leggen we uit hoe je Kik Messenger kunt installeren met BlueStacks.

  • Ga naar de website van Bluestracks.
  • Klik op de knop Download BlueStacks om te downloaden.
Bluestacks downloaden
Bluestack downloaden voor kik messenger
  • Sla het bestand op en voer het bestand uit.
  • Druk op de knop Install now.

In stap 2 heb je alleen een hulpprogramma gedownload om BlueStacks te kunnen installeren. Na het uitvoeren van dit bestand wordt het volledige programma binnengehaald en geïnstalleerd. Hierna opent het programma automatisch.

  • Bij het pop-up venster van Google Play kies je voor I’ll do it Later.
  • Op het startscherm zoek je rechtsboven in het zoekveld op kik Messenger.
Kik messenger zoeken
Kik messenger zoeken
  • Klik op het icoontje van Kik Messenger en kies voor Install.
Kik messenger installeren in bluestacks
Kik messenger installeren
  • Open de Kik Messenger app en kies om in te loggen met een bestaand account of maak een nieuw Kik Messenger account aan.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.