Home Software Computer opschonen met CCleaner

Computer opschonen met CCleaner

Windows raadpleegt tijdens het uitvoeren van taken constant het register. Het register is een groot bestand waarin allerlei belangrijke informatie over de hard- en software van de computer staat opgeslagen. Door het vele gebruik van de computer raakt het register op den duur vervuild en wordt de computer traag. De computer moet dan opgeschoond worden.

Het register opschonen is niet moeilijk. En een PC sneller maken gaat tegenwoordig zeer eenvoudig met gratis software die voldoende te verkrijgen is op internet. Een voorbeeld hiervan is het zeer handige en gratis CCleaner (Crap Cleaner.) Hiermee kun je niet alleen het register opschonen maar ook overbodige bestanden wissen, veilig bestanden verwijderen en opstartprogramma’s beheren.

  • Klik onderaan op de Download knop
  • Sla het bestand op en voer het uit. Kies voor de Nederlandse taal.
  • Als je het register wil opschonen, klik dan links in het scherm op het kubusje (register) en vervolgens op ‘scannen op fouten’.
  • Kies dan voor ‘herstel geselecteerde fouten’.

Het programma vraagt of de je registeraanpassingen op wil slaan in een back-up bestand. Doe dit altijd. Mocht er onverhoopt een verkeerde setting worden verwijderd dan kun je die later altijd terug zetten.

Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.