Skip to content Skip to footer

Besparen met een alles-in-1-pakket

Snel internet, genoeg keuze qua televisiezenders en eventueel een vaste telefoonaansluiting. Alles-in-1 pakketten zijn een prima manier om te besparen op dure losse abonnementen. Maar dat is niet de enige manier om de abonnementskosten omlaag te brengen. Afhankelijk van jouw surf-, kijk- en belgedrag, zijn er een aantal andere zaken om op te letten.

Kies een abonnement dat past bij je behoefte

De meeste providers hebben verschillende alles-in-1 pakketten. Die variëren van een basisabonnement tot een uitgebreid abonnement. Een basisabonnement is logischerwijs het goedkoopst. Een uitgebreider abonnement heeft vaak een snellere internetverbinding, en is daardoor beter geschikt voor bijvoorbeeld online gamen, en heeft een uitgebreider zenderpakket. De vaste telefonie is in alle pakketten meestal hetzelfde.

Bepaal je internetsnelheid

De internetsnelheid is een belangrijk onderdeel van de keuze voor het juiste abonnement. Je moet dus voor jezelf bepalen hoeveel Mbit per seconde je nodig hebt. Een internetverbinding tot 20 Mb/s is voldoende wanneer je alleen wat surft en mailt. Wanneer je ook gebruikmaakt van streamingservices als Spotify en Netflix, dan is een standaardabonnement met een snelheid van 20 tot 50 Mb/s meer geschikt. Wanneer je ook graag online games speelt, dan moet je uitgaan van een internetsnelheid van zeker 50 Mb/s. Een ander element is hoeveel apparaten en personen gebruik gaan maken van de verbinding, Hoe groter het gezin, hoe meer devices. En hoe meer apparaten die verbinding willen maken met het internet, hoe langzamer de verbinding wordt. Dus heb je een groot gezin, dan is een abonnement met een zwaardere verbinding beter.

Kies je voor ADSL, VDSL, kabel of glasvezel?

Er zijn vier verbindingstypen waardoor jij kunt bellen, internetten en televisie kijken: ADSL, VDSL, kabel en glasvezel. ADSL is het goedkoopst maar niet altijd even snel. De opvolger, VDSL, is sneller maar ook wat duurder. Kabel volgt daarna en is weer wat duurder en sneller. Het snelst is glasvezel, maar dat is nog niet overal beschikbaar. Online kun je met je postcode checken welke verbindingstypen bij jou in de buurt beschikbaar zijn.

Bespaar met onbeperkt bellen

Het kan zijn dat je nog naar nauwelijks gebruikmaakt van de vaste telefoonlijn. Je kunt dus ook kiezen voor alleen internet en televisie. Vaak krijg je de vaste telefoon er vrijwel gratis bij. Waar je wel op kunt letten is of je niet betaalt voor extra telefoondiensten, zoals onbeperkt bellen. Dat is een onnodige kostenpost wanneer je deze niet gebruikt. Ben je wel iemand die veel gebruikmaakt van de vaste telefoon? Dan kan iets als onbeperkt bellen voor een vast bedrag per maand juist schelen in de abonnementskosten. Gebruik je de huistelefoon soms? Dan kun je beter kiezen voor een optie waarbij je betaalt naar verbruik.

Vergelijk alles-in-1 pakketten

Een manier om goedkoper uit te zijn met je internet- en televisie-abonnement, is door een alles-in-1-pakket te kiezen. Je bent dan goedkoper uit dan wanneer je losse abonnementen afsluit. Via verschillende vergelijkingssites kun je alles-in-1-pakketten met elkaar vergelijken. Je ziet direct welke provider het goedkoopst is, welke internetsnelheid wordt geboden en hoeveel zenders het pakket bevat. Door over te stappen kun je jaarlijks tot 200 euro besparen.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.