Skip to content Skip to footer

3 tips wanneer je telefoon traag begint te worden

Is jouw telefoon enorm traag? Je signaal is verder prima, maar het toestel heeft veel moeite met de simpelste dingen. Bijvoorbeeld applicaties openen of bijwerken, een video afspelen, of iets opzoeken op je mobiele webbrowser. Een simpel spelletje draait zelfs slecht. Gelukkig zijn er enkele dingen die je kunt doen om je telefoon weer wat sneller te laten lopen!

Soft reset”

Bijna ieder elektrisch apparaat werkt meestal weer soepeltjes als het wordt
gereset. Hiermee bedoelen we niet dat je direct alles terug moet zetten naar de fabrieksinstellingen, maar simpelweg een “soft reset”.

Een soft reset is niets meer dan je toestel uit- en aanzetten. Het systeem start je daarmee weer volledig opnieuw op. Hiermee wordt ook je RAM-geheugen weer verfrist. Het is namelijk zo, dat des te meer applicaties je op je toestel hebt geïnstalleerd, des te meer stukjes softwarecode gebruikmaken van het RAM-geheugen. Wanneer je het toestel opnieuw opstart, wordt alles in je RAM gewist en kan het toestel alles weer wat beter verwerken.

Verwijder ongebruikte en onnodige bestanden

Met alle foto’s, video’s, games en apps die we op onze telefoons opslaan, is het geen wonder dat onze telefoons op den duur onvoldoende opslagruimte hebben. Deze bestanden kunnen de computer verwerkingseenheid (CPU) van je telefoon opslokken, het geheugen opvullen en gecombineerd het toestel op de proef stellen.

Probeer daarom eens te bekijken of je foto’s en video’s die je wilt bewaren naar een externe harde schijf kunt overzetten. Daarmee bespaar je al erg veel ruimte op je apparaat. Heb je geen externe harde schijf, of wil je een alternatief? Probeer dan eens cloudopslag. Het voordeel van cloud opslag is niet alleen dat het zeer eenvoudig en efficiënt is, maar ook dat je er overal en altijd bij kunt.

Telefoon repareren
Wil maar niets helpen? Wat je ook hebt geprobeerd, het geeft je gewoon niet het resultaat waar je op hoopt? Dan is er misschien iets mis met de hardware en kun je het beste gaan voor een telefoonreparatie. Een batterij kun je als voorbeeld nemen, want die gaan meestal maar twee tot drie jaar mee.

Hoe slechter de staat van de batterij, hoe slechter je telefoon uiteindelijk gaat presteren. Maar zelfs nieuwe batterijen kunnen niet goed werken, vooral als ze defect zijn of te veel zijn gebruikt. Om zeker te zijn waar het probleem precies ligt, kun je er het beste een specialist naar laten kijken die eventueel de nodige reparaties kan uitvoeren.

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.