Skip to content Skip to footer

Waarom is Windows 11 beter voor gamen dan Windows 10?

Ben jij een fanatieke gamer die nog niet is overgestapt naar Windows 11? Dat is te begrijpen omdat wij gamers vaak wat terughoudend zijn met het installeren van een nieuw besturingssysteem. Vaak denkt men: ‘Al mijn games werken nu prima op Windows 10, dus waarom zou ik overstappen op een nieuw besturingssysteem waarvan ik niet zeker weet of alles wel net zo goed werkt?’. Vandaag gaan we met je kijken waarom je de juist wel aan te raden is.

Gamen is geïntegreerd in Windows 11

Maak je al gebruik van Game Pass? Dit onderdeel is standaard bij Windows 11 geïntegreerd zodat jij toegang hebt tot allerlei nieuwe games zoals Forza, Halo en Age of Empires. Maak je liever gebruik van Steam omdat je liever af en toe games koopt dan dat je iedere maand een vast bedrag betaald? Ook dan is Windows 11 je vriend door de Game Mode functie. Toegegeven, deze zat inderdaad ook al in Windows 10, maar is verder geperfectioneerd. Deze functie zorgt ervoor dat overbodige achtergrond processen onderbroken worden en dat jij niet gestoord wordt door notificaties tijdens het gamen. Erg handig als je net een indrukwekkende kill streak in Call of Duty hebt behaald of als je gefocust bent met een spelletje live roulette.

Dit is de 1 bij het artikel: waarom is windows 11 beter voor gamen dan windows 10?.
Het aanbod van games wordt met regelmaat vernieuwd bij game pass.

Auto HDR: mooiere beelden

Heb jij een relatief nieuwe videokaart en monitor? Dan kun je genieten van games in HDR, een technologie ervoor zorgt dat kleuren levendiger worden. Veel games die al wat ouder zijn ondersteunen geen HDR, maar dat is waar Windows 11 je tegemoet komt. Auto-HDR zorgt ervoor dat deze games alsnog in HDR vertoond kunnen worden zodat jij een net wat betere visuele ervaring krijgt.

DirectStorage: snellere laadtijden

DirectStorage is een technologie die ten tijde van Windows 10 alleen beschikbaar was voor de Xbox. Nu is deze technologie echter ook beschikbaar voor Windows 11. Het zorgt ervoor dat opslag veel sneller is doordat de jouw videokaart nu gebruikt kan worden om enerzijds de overdrachtssnelheden te versnellen en anderzijds de processor te ontlasten. Dit alles leidt tot veel snellere laadtijden. Meer dan een minuut wachten als je van het ene deel naar het andere deel van de map gaat of een nieuw level begint? Die tijd is echt voorgoed voorbij.

Dit is de 2 bij het artikel: waarom is windows 11 beter voor gamen dan windows 10?.
Naar dit beeld hoef je dus niet meer minutenlang te staren.

Conclusie

Windows 10 was al een fijn besturingssysteem, maar Microsoft heeft met Windows 11 echt een aantal belangrijke veranderingen doorgevoerd, niet alleen op het gebied van gaming. Ongetwijfeld komen er in de toekomst nog een aantal leuke toevoegingen bij. Ben jij op dit moment tevreden met Windows 10? Dan is de kans zeer groot dat jij dat met Windows 11 ook zult zijn en dat je daarnaast positief verrast zult zijn met enkele nieuwe features. We raden je de overstap van Windows 10 naar Windows 11 absoluut aan en wensen je veel game plezier!

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.