Skip to content Skip to footer

Geen geluid te horen in PowerPoint

Wanneer je een presentatie met PowerPoint op de zaak hebt gemaakt en deze op een andere pc afspeelt, kan het zijn dat je geen geluid hoort. Natuurlijk controleer je eerst of de luidsprekers van de betreffende pc het wel doen door bijvoorbeeld een YouTube-filmpje af te spelen.

Het kan echter ook liggen aan het feit dat je de geluidsbestanden niet hebt meegekopieerd met de PowerPoint-presentatie. PowerPoint slaat alleen kleine geluidsbestanden in de presentatie zelf op. Alle overige geluidsbestanden worden van schijf geladen. Als volgt, kun je PowerPoint forceren je geluidsbestanden in het .PPT-bestand op te nemen:

  • Kies Extra – Opties en ga in het dialoogvenster Opties naar het tabblad Algemeen.
  • Hier ziet u de optie Geluid koppelen aan bestanden groter dan 100 Kb. Verhoog het desbetreffende getal tot een waarde groter dan de grootte van uw geluidsbestand. De optie betekent dat geluidsbestanden groter dan het opgegeven getal worden gekoppeld op schijf. En dat wilt u nu juist niet.
  • Kies OK, voeg het geluidsbestand opnieuw toe en sla uw presentatie op. Wees niet verbaasd als uw presentatie nu veel groter is, want de geluidsbestanden zijn nu opgenomen in het .PPT-bestand.

Je zult nu geen last meer hebben dat je geen geluid hebt in je PowerPoint.

Geluid afspelen in powerpoint

Lees ook: Hoe kan ik een YouTube film invoegen in powerpoint

Dé plek voor tips en uitleg over tech: Windows, Apple, Microsoft Office, DigiD en meer.