Zo download je de nieuwste Windows 10 mei update

Home Windows Zo download je de nieuwste Windows...

De Windows 10 mei update van Microsoft is officieel beschikbaar. Na een uitgebreide testperiode kan de update door iedereen gedownload worden. De update bevat een nieuwe licht thema, de Windows Sandbox functie, een vereenvoudigd start-menu en nog veel meer. Hoe je deze update kan downloaden lees je hier verder.

Zo installeer ik de update

  • Ga naar Start
  • Klik op Instellingen
  • Kies voor Bijwerken en beveiligen
  • Druk op Windows Update

Eenmaal in het update-venster klik je op de knop Nu downloaden en installeren. Vervolgens kan je de nieuwe update downloaden en installeren. Het proces zal eerst op de achtergrond draaien, totdat je een melding ontvangt, waarbij je kan kiezen wanneer de installatie voltooid moet worden. Als je akkoord gaat met de installatie zal je computer herstarten. Wees gewaarschuwd, het kan een langzaam proces zijn, waarbij je langer dan een uur moet wachten totdat je het apparaat weer kan gebruiken. Dit kan afhangen van de snelheid van je computer en die van de internetverbinding.

Windows 10 mei

Als de update nog niet op jouw laptop klaarstaat kan je via de knop naar updates zoeken ervoor zorgen dat ‘ie alsnog binnenkomt. Wel kan het zo zijn dat de update van mei misschien niet op jouw computer verschijnt. De update is namelijk net pas verschenen en het kan even duren om op alle Windows apparaten beschikbaar te zijn. Probeer het in dat geval op een ander moment opnieuw.

Preview

Voor de ongeduldigen is het mogelijk om de Windows 10 Preview Builds te downloaden via het Windows Insider programma. Je moet hier wel eerst voor registreren.

  • Ga naar Instellingen
  • Klik op Update en Beveiliging
  • Vervolgens klik je op Windows Insider-programma
  • klik op de knop “Aan de slag”
Windows 10 mei

Einde van Windows update april 2018

De Windows Update van 10 april 2018 zal in november zijn einde bereiken. Dus in juni gaat Microsoft beginnen met pc’s beginnen bij te werken naar de update van april 2018 om ervoor te zorgen dat ze over nieuwste beveiligingsupdates en verbeteringen beschikken.

Kiara
Technologie gaat veel dieper dan alleen de telefoontjes in onze handen. En is tegenwoordig bijna onvermijdelijk geworden. Als schrijfster vind ik het ontzettend gaaf om mij hierin te verdiepen. Het uitvogelen van de nieuwste applicaties, smartphones en functies zijn voor mij dus altijd wel een leuke bezigheid.