Windows 8 tips

Windows 8 bestaat nu ruim een jaar. In 2013 is er een belangrijke update geweest naar Windows 8.1. In deze versie is de veel besproken startknop weer teruggekomen. Althans een soort van startknop. Op Pctipvandedag.nl houden wij je op de hoogte over Windows 8 en verzamelen tips om het besturingssysteem te optimaliseren, verbeteren, mooier maken en te beveiligen.

Trage computer: oorzaken en oplossingen

Trage computer: oorzaken en oplossingen

Een trage computer is een veelvoorkomend probleem waar afhankelijk van het besturingssysteem veel oorzaken aan ten grondslag kunnen liggen. In dit artikel kun je lezen wat de meest voorkomende problemen zijn en hoe je deze zelf eenvoudig kunt oplossen.

Een lokaal account aanmaken in Windows 8

Een lokaal account aanmaken in Windows 8

Als je Windows 8 hebt geinstalleerd kun je inloggen met je Microsoft account, zoals Hotmail of Live. Het voordeel is dat je dan op een willekeurige pc kunt inloggen en je instellingen en het uiterlijk gewoon overneemt. Toch geeft het een hoop mensen een onprettig gevoel, omdat je gegevens gedeeld worden met Microsoft.Wil je geen gegevens delen, maak dan een lokaal account aan in Windows 8. Een lokaal account instellen gaat als volgt:

Pre- en superfetch uitschakelen met ssd schijf

Pre- en superfetch uitschakelen met ssd schijf

Je pc wordt een stuk sneller met een ssd schijf. Het vreemde is, is dat Windows 7 en Windows 8 twee functies hebben, die programma's sneller moeten laden, echter heeft je pc of laptop een ssd schijf, dan is het beter om de functies uit te schakelen.Het gaat om: prefetch en superfetch. Prefetch zorgt ervoor dat veel gebruikte applicaties sneller worden gestart en superfetch probeert te voorspellen welke applicaties je de volgende keer wilt gebruiken en haalt bepaalde informatie uit geheugen.

Opnieuw opstarten na updates uitschakelen

Opnieuw opstarten na updates uitschakelen

In Windows 8 wordt je verplicht om opnieuw op te starten na bepaalde updates van Microsoft. Dit kan heel vervelend zijn als je lekker aan het werk bent.Opnieuw opstarten na updates in Windows 8 kun je als volgt uitschakelen:

Het configuratiescherm in Windows 8

Het configuratiescherm in Windows 8

Het configuratiescherm, zoals je gewend bent in Windows 7 bestaat natuurlijk ook in Windows 8, echter zit het wat dieper verstopt en uiteraard met het ontbreken van de startknop kost het wat meer moeite om het configuratiescherm te bereiken.Hieronder drie manieren hoe je het configuratiescherm in Windows 8 kunt openen:

Printscreen maken in Windows 8

Printscreen maken in Windows 8

Wanneer je in oudere versies van Windows op de printscreen toets drukt en deze vervolgens plakt in bijvoorbeeld Paint, Outlook of Word heb je snel een schermopname gemaakt. Echter maakt hij een opname van het hele scherm.Hoe maak je een schermopname van een actief scherm en hoe bewaar je automatisch een schermprint?

Windows 8 mooier maken

Windows 8 mooier maken

Windows 8 is al weer meer dan een jaar op de markt. Op onze site zie je nog niet heel veel tips voorbij komen, omdat wij precies kunnen zien in Clicky, welk besturingssysteem het meest wordt gebruikt.Uiteraard schrijven wij af en toe wel een tip over Windows 8. Hieronder 3 leuke tips om je Windows 8 mooier en persoonlijk te maken:

Startknop terug in Windows 8

Startknop terug in Windows 8

Eind oktober komt Windows 8.1 uit. De opvolger van Windows 8 komt automatisch tevoorschijn bij Windows update. In deze update zitten een aantal wijzigingen, waaronder de startknop die terug is. Althans je verwacht dat Microsoft na al die kritieken, de ouderwetse startknop weer terug zo zetten in Windows 8.1.Helaas is dit niet het geval. Er zit een knop linksonder in maar die werkt niet zoals de startknop in Windows 7. Wil je de startknop zoals in Windows 7, dan hebben wij twee alternatieven:

Automatisch aanmelden in Windows 8

Automatisch aanmelden in Windows 8

Ben je de enige gebruiker van je pc, dan is het heel vervelend dat je niet meteen kunt beginnen wanneer je je pc hebt opgestart. Je moet altijd eerst inloggen. Doorloop je onderstaande stappen, dan kun je snel beginnen in Windows 8:

Windows 8 persoonlijk maken

Windows 8 persoonlijk maken

Je hebt Windows 8 inmiddels geinstalleerd en de basisnavigatie in Windows 8 is je ook duidelijk geworden. Dan is het tijd om Windows 8 persoonlijk te gaan maken.Om je pc persoonlijk te maken beginnen wij met het aanpassen van je Startscherm, Vergrendelingsscherm of Accountafbeelding:

Pagina's