Windows update tips

De computer waarop je op werkt wordt aangestuurd door een operating systeem. Het operating systeem, ook wel OS, zorgt ervoor dat standaardtaken probleemloos worden uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld printen, het opslaan van documenten of het aansturen van programma’s zoals bijvoorbeeld Word of PowerPoint. De meeste computers zullen Windows als OS hebben draaien. In de loop van de tijd is Windows steeds stabieler geworden als OS. Om te zorgen dat dat zo blijft, brengt Microsoft regelmatig updates uit. Maar wat zijn eigenlijk updates?

Windows update

Een update is een stuk software dat kan bestaan uit een oplossing voor een beveiligingsprobleem in Windows, verbeteringen in de werking van de software of nieuwe functionaliteiten. Microsoft brengt regelmatig Windows Updates uit. In dit artikel vind je een aantal tips over Windows updates.

Updates automatisch of handmatig

Je kunt er voor kiezen om Windows zo in te stellen dat deze automatisch op eventuele updates controleert en deze direct installeert.
Het voordeel van Windows automatisch naar updates laten zoeken en installeren zit hem in het feit dat je dus nooit meer een update vergeet. Wil je liever niet dat Windows automatisch updates installeert, dan kun je je instellen. Overigens dien je er wel rekening mee te houden dat als je automatische updates installeren uitzet, je wel zelf er voor moet zorgen dat altijd de meest recente updates worden geïnstalleerd en je dat dus ook niet vergeet.

Windows Update

Problemen oplossen

Het kan weleens gebeuren dat een Windows update niet wil installeren of het lijkt dat deze blijft hangen. Mogelijke problemen met een update kun je oplossen met behulp van de Windows probleemoplosser (Windows 10). Je kan de Windows 10 probleemoplosser via de website van Support Microsoft downloaden.

Windows Update repareren met probleemoplosser

 1. Download Windows Update-probleemoplosser bij Microsoft

  Windows-Update probleemoplosser

 2. Installeer het gedownloade bestand

  Het bestand heet wu10.diagcab.

 3. Open het bestand

  Klik op Volgende.

  Probleem oplossen Windows Update

 4. Probleemoplosser uitvoeren als administrator

  Voer de diagnose uit als Administrator, zodat je meer rechten hebt om eventuele knelpunten te fixen.

  Probleemoplosser uitvoeren als Administrator

 5. Doorloop de stappen voor het oplossen van problemen

  Er zal worden gezocht naar eventuele problemen met Windows 10 updates, afhankelijk van het probleem zal Windows probleemoplosser je een advies geven wat je het beste kunt doen.

Back-ups maken

Het is sowieso altijd een aanrader om regelmatig een back-up te maken. Het gebeurt zelden, maar mocht het een keer zo zijn dat het installeren van een update fout gaat, dan heb je nog altijd een back-up om terug te zetten. Dus voordat je updates gaat uitvoeren, zorg er in ieder geval voor dat je een back-up van je Windows pc of laptop hebt gemaakt. De optie voor het instellen van back-ups vindt je onder Windows 10 onder starten > instellingen > bijwerken en beveiliging. Overigens is het wel aan te raden om hiervoor een externe harde schijf aan te schaffen.

Genoeg diskruimte

Het zal je maar gebeuren, je bent de noodzakelijke updates aan het downloaden, je wilt ze net verder installeren, krijg je de melding dat je te weinig schijfruimte hebt. Zorg er dus voor dat je altijd voldoende ruimte op je harde schijf hebt. Gebruik bijvoorbeeld externe opslagdevices voor het opslaan van foto’s of documenten die je niet dagelijks nodig hebt. Dat scheelt al snel enkele Gigabytes aan schijfruimte.

Zorg voor voldoende stroom

Ga je je laptop updaten zorg dan dat deze op het lichtnet is aangesloten. Klinkt als een open deur, maar als de batterij van je laptop bijna leeg is en je gaat updates installeren, dan loop je de kans dat je laptop stopt omdat de batterij leeg is. Dan heb je echt een probleem. Zorg dus voor voldoende stroom en sluit je laptop aan op het lichtnet.

Laatste tips

Hard reset Samsung? Zo doe je dat!

Een hard reset voor je Samsung uitvoeren kan in enkele gevallen uitkomst bieden voor problemen. Het is bijvoorbeeld handig wanneer je smartphone...

Laptop voor school nodig? Hier moet je op letten!

Tijdens je studie en op school kun je niet meer zonder laptop. Aan het begin van elk studiejaar vliegen laptops dan ook...

Online een cv maken volg deze simpele stappen

Je bent op zoek naar een baan of bent aan het rondkijken naar een andere functie. Bij vrijwel iedere sollicitatie moet je...

Duplicate content: de sluipmoordenaar op je website

Je hebt grote hoeveelheden content op je website, maar de ranking op Google is belachelijk laag. Hoe kan dat? Er staat toch...

Computer opschonen – doorloop deze simpele stappen

Er komt een moment dat het nodig is op je computer op te schonen, want hij is traag. Hier heeft bijna iedere...

Ook interessant

Plaats een reactie

Please enter your comment!
Please enter your name here