Windows terug naar fabrieksinstellingen | Pctipvandedag.nl

Je hebt een programma geïnstalleerd wat moeilijk te verwijderen of je computer is heel erg traag, dan kan het handig zijn om je computer terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Met Windows 10 kun je heel makkelijk terug naar een fris en weer nieuw systeem.

Het enige waar je rekening mee moet houden als je terug gaat is dat je al je gegevens kwijt bent. Jouw data moet je dus veilig hebben gesteld in de cloud of op een externe harde schrijf.

Neem onderstaande stappen om Windows 10 terug te zetten naar de fabrieksinstellingen:

  • Klik linksonder op vergrootglas (zoeken in Windows 10)
  • Zoek op opnieuw instellen en klik op Deze pc opnieuw instellen
  • Druk op Aan de slag onder Deze pc opnieuw instellen
  • Als je zeker bent dat je je bestanden veilig hebt gesteld klik je op Alles verwijderen

In de Verjaardags update van Windows 10 is een nieuwe functie ingebouwd en kun je kiezen voor een schone installatie Geinstalleerde apps van jezelf en de fabrikant worden dan verwijderd. Je kunt kiezen of je je bestanden wilt behouden. Je kunt deze optie kiezen in Instellingen, Bijwerken en beveiliging, Systeemherstel en dan Opnieuw beginnen met een schone installatie.

Fabrieksinstellingen Windows 10: bestanden houden of alles verwijderen?

Fabrieksinstellingen Windows 10: bestanden houden of alles verwijderen?

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.