Windows Movie Maker is terug

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb Windows Movie Maker fanatiek gebruikt en was er dus ook helemaal niet blij mee toen het twee jaar geleden officieel niet meer bestond. Windows Movie Maker was een makkelijke gratis video editor waar iedereen snel mee overweg kon. Nu is hij terug! Het is allemaal net iets anders maar lijkt er wel verdacht veel op.

Story Remix

De nieuwe Windows Movie Maker heet Story Remix, een Windows app die al sinds Mei 2017 bestaat, maar sinds de Windows 10 update lijkt hij pas echt op Windows Movie Maker. Bovendien is Story Remix nu een onderdeel van de Windows foto’s app. Je kunt er misschien net iets minder mee dan je met Windows Movie Maker kon maar je kunt er nog steeds allemaal media mee in een tijdlijn zetten, er een muziekje ondergooien, transities toevoegen en speciale effecten erin zetten.
Bovendien is deze Story Remix net zo simpel als Windows Movie Maker en zal je het dus snel onder de knie hebben. Om je alvast een klein lesje te geven hebben we hieronder uitgelegd hoe de app in het kort werkt.

Bestanden selecteren

Je gaat dus naar de foto’s app, als je op Windows 10 werkt tenminste en kiest het knopje import. Hier kun je een map kiezen waarvan alle media wordt ingeladen. Als je nieuwe foto’s en video’s in de map plaatst worden ze vanaf nu ook automatisch hierin gezet.

Je klikt maken en aangepaste video en Movie Maker komt tevoorschijn:

Windows Movie Maker zit verstopt in de standaard Foto App

Het filmpje maken

Om hierna te beginnen met het in elkaar zetten van het filmpje hoef je alleen maar op creëren te drukken en dan op ‘custom video met muziek’ Vanaf hier kan het plezier beginnen!

De app zal meteen al een filmpje klaar hebben staan met achtergrondmuziek en al, maar dit kun je zelf natuurlijk helemaal aanpassen zoals je wilt. Zo kun je filmpje inkorten en reorganiseren.

Bij de optie muziek kun je muziek kiezen om toe te voegen. Je kunt kiezen uit de Windows muziek die ze al hebben of zelf muziek uploaden. Natuurlijk moet je wel onthouden dat je geen muziek met copyright gebruikt als je van plan bent om het filmpje online te zetten.

In een paar klikken heb je een video over Instagram:

Binnen een paar klikken een video

Extra effecten

De charme van Windows Movie Maker waren natuurlijk ook al die leuke transities en leuke effecten die je toe kon voegen. Dat kan nog steeds!
In het tabblad tekst kun je tekst toevoegen overal in het filmpje, inclusief leuke effecten van de tekst.

Ook kun je nog naar het tabblad beweging om bijvoorbeeld op foto’s in te zoomen gedurende het filmpje, deze optie kan je net dat extra dramatische effect hebben waar je naar opzoek was.

Bij filters kun je net als op Instagram verschillende filters toevoegen aan zowel de foto’s als video’s. Hierin heb je een uitgebreid aanbod en zit er dus ook voor wat jij wil zeker wel een filter bij.

Als laatste is het zelfs nog mogelijk om 3D animaties toe te voegen die je ook nog helemaal zelf kunt aanpassen tot jouw wensen.

Ik wil alleen maar nog zeggen dat het nu echt tijd is om eens te kijken naar de Windows Movie Maker, je gaat er veel plezier mee hebben.

Met een paar klikken heb je een video gemaakt:

Laatste tips

Hard reset Samsung? Zo doe je dat!

Een hard reset voor je Samsung uitvoeren kan in enkele gevallen uitkomst bieden voor problemen. Het is bijvoorbeeld handig wanneer je smartphone...

Laptop voor school nodig? Hier moet je op letten!

Tijdens je studie en op school kun je niet meer zonder laptop. Aan het begin van elk studiejaar vliegen laptops dan ook...

Online een cv maken volg deze simpele stappen

Je bent op zoek naar een baan of bent aan het rondkijken naar een andere functie. Bij vrijwel iedere sollicitatie moet je...

Duplicate content: de sluipmoordenaar op je website

Je hebt grote hoeveelheden content op je website, maar de ranking op Google is belachelijk laag. Hoe kan dat? Er staat toch...

Computer opschonen – doorloop deze simpele stappen

Er komt een moment dat het nodig is op je computer op te schonen, want hij is traag. Hier heeft bijna iedere...

Ook interessant

Plaats een reactie

Please enter your comment!
Please enter your name here