Zoeken in Windows 7

Zoek je iets op je pc? Als je internet veel gebruikt, zoek je waarschijnlijk direct naar een zoekvak. Nu kun je dingen op je computer op dezelfde manier vinden. Bij Windows Vista heeft Microsoft Windows Search geintroduceerd, waarmee je vrijwel alles op je pc snel en makkelijk kunt vinden. Met Windows 7 zijn uw zoekresultaten relevanter en gemakkelijker te begrijpen.

Zoek je een bestand, e-mail of toepassing? Hoewel je mappen en menu's eenvoudig kunt doorkijken, is er een snellere manier. Klik op de knop Start en onderin het menu Start wordt een zoekvak weergegeven. Geef een woord op of een paar letters op van de naam of het bestand dat je zoekt en een georganiseerde lijst resultaten wordt weergegeven. Windows 7 maakt gebruik van bibliotheken om alle inhoud van een bepaald soort type bestand op een plek weer te geven. Heb je foto's op verschillende plaatsen op je pc staan, dan staan deze meestal in de map Mijn Afbeeldingen, maar wellicht heb je ook foto's staan in documentmappen. Met je fotobibliotheek kun je eenvoudig door je foto's bladeren en ze gebruiken, onafhankelijk van de locatie van de foto's op je pc.

Doordat alles wordt verzameld in een enkele weergave, kun je met bibliotheken gemakkelijker vinden wat je zoekt. Ze functioneren beter met Windows Search. Je kunt je Bibliotheken doorzoeken en je zoekopdracht aanpassen met filters. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar muziek, kunt je zoeken op album. Je kunt foto's zoeken op de datum waarop ze zijn genomen. Je kunt in je Documentbibliotheek op Auteurs klikken en alle documenten op je computer bekijken, gesorteerd op de naam van de auteur.

Deel dit artikel:

Andere bezoekers lezen nu: