Nieuwe functie Windows 7: HomeGroup

Je hebt misschien wel een thuisnetwerk dat je kunt gebruiken om een internetverbinding te delen. Maar het kan lastig zijn om andere dingen te delen in een netwerk, zoals bestanden en printers. Heb je een of meer computers thuis staan, maar slechts een printer? Je kan natuurlijk een bestand mailen naar je zelf en vervolgens naar de computer gaan die is aangesloten op de printer.

Windows 7 heeft een hele handige nieuwe functionaliteit om computers binnen een huishouden eenvoudig met elkaar te verbinden. Deze functie heet HomeGroup in Windows 7. HomeGroup wordt automatisch ingesteld wanneer je de eerste pc met Windows 7 toevoegt aan je thuisnetwerk. Je kunt eenvoudig meer pc's met Windows 7 toevoegen aan de HomeGroup.

Je kunt precies opgeven wat je wilt delen met alle pc's in de HomeGroup. Daarnaast is het delen van bestanden tussen de verschillende pc's bij je thuis even eenvoudig als wanneer je gegevens op een vaste schijf bevinden. Je kunt digitale foto's dus opslaan op een computer in de studeerkamer, want je hebt eenvoudig toegang vanaf een laptop waar dan ook in huis. Op dezelfde manier wordt de printer in de studeerkamer automatisch gedeeld met alle pc's bij je thuis zolang hij onderdeel uitmaakt van de HomeGroup.

Wil je weten welke bestanden en mappen je deelt in je netwerk volg dan deze stappen: Welke mappen deel je in je netwerk?.

Deel dit artikel:

Andere bezoekers lezen nu: