Nieuw in Windows 7: Jump Lists

Bij Windows 7 heeft Microsoft vooral geprobeerd de dingen die u het meest gebruikt vlakbij te houden. Een voorbeeld: De nieuwe Jump List-functie. Dit is een handige manier om gemakkelijk bij de bestanden te kunnen waarmee u hebt gewerkt. Klik eenvoudig op de afbeelding op uw taakbalk om de bestanden te bekijken die u recentelijk heeft gebruikt. Dus als u met de rechtermuisknop op de Word-afbeelding klikt, worden uw meest recente Word-documenten weergegeven.

U kunt ook andere bestanden bij de hand houden door ze toe te voegen aan de Jump List, zodat ze altijd worden weergegeven. Op die manier bent u altijd slechts een paar muisklikken verwijderd van de documenten waarnaar u waarschijnlijk op zoek bent.

Voor sommige programma's kan de Jump List vooraf al worden ingevuld met veelvoorkomende taken. In de Jump List voor Windows Media Player wordt bijvoorbeeld een optie weergegeven om alle muziek af te spelen of verder te gaan met uw vorige afspeellijst. In de Jump List voor Internet Explorer vindt u vaakbezochte websites en websites die u recentelijk hebt bezocht. Bij sommige programma's hebt u zelfs snelle toegang tot taken die in het verleden alleen beschikbaar waren vanuit het programma zelf, zoals het opstellen van een nieuw e-mailbericht.

De Jump List zorgt ervoor dat je sneller en gemakkelijker je bestanden kunt benaderen.

Deel dit artikel:

Andere bezoekers lezen nu: