Hoe laat je Windows 10 voor jou werken

Vooral in het begin waren er veel problemen met Windows 10 en zeker niet iedereen was er dol op. Verschillende updates hebben dit al beter gemaakt maar Windows 10 kan ons alsnog weleens tegenwerken. Toch kunnen deze shortcuts dit voor jou oplossen, dus laat ik ze maar snel delen.

Ga naar de GodMode

Ja, er bestaat inderdaad een GodMode, maar deze is standaard verstopt voor gebruikers. De modus laat een folder zien met alle management apps erin, wat erg handig als je iets aan het systeem wilt veranderen. Om deze modus te openen hoef je alleen maar een map aan te maken en deze de naam {ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C} te geven, hierna vult deze map zich vanzelf met alle shortcuts naar de instellingen van jouw pc.

Een uitgebreide uitleg hoe je GodMode kunt instellen vind je hier: Verborgen instellingen met GodMode.

Stuur documenten automatisch naar de OneDrive Cloud

Als je nog geen gebruik maakt van OneDrive dan is het tijd om te beginnen, met de OneDrive cloud kun je heel veel bestanden gratis opslaan in de cloud, waar je ze niet zomaar kan kwijtraken. Normaal moet je al jouw documenten handmatig naar de cloud brengen, maar dit kost veel tijd, gelukkig kan het ook automatisch. Je sleept de map met de documenten simpelweg naar de OneDrive map op jouw pc en vanaf dan wordt alles automatisch naar de cloud geüpload.

Meer tips over OneDrive: 10 handige tips voor OneDrive.

Meerdere schermen zonder een desktop te kopen

Met Windows 10 kun je virtuele extra schermen zonder dat je ook daadwerkelijk een tweede scherm hoeft te hebben. Zo kun je toch twee dingen tegelijk open hebben, en het is heel makkelijk om klaar te zetten. Je gaat naar de taakweergave knop waar je op het plusteken drukt, hier kan je zoveel bureaubladen toevoegen als jij wilt. Je kunt al jouw programma’s naar aparte bureaubladen slepen en via taakweergave wisselen tussen de bureaubladen.

Meer uitleg hoe je een extra scherm kunt installeren vind je hier: Hoe werkt een virtueel bureaublad.

Maximaliseer prestatie

Dit is niet echt een optie wanneer jij jouw laptop vaak onderweg gebruikt en de batterij nodig hebt, maar wanneer dit niet geval is dan kun je de prestatie van de CPU flink omhooggooien. Via instellingen kun je naar energiebeheer waar je het energieschema kunt aanpassen om zo de prestaties te verbeteren, iets wat natuurlijk wel ten koste van de batterij gaat.

Als je Hogere prestaties aangeeft, zoals hieronder in de afbeelding, word je laptops sneller:

Energieschema aanpassen laptop

Maak gebruik van Cortana en stuur alles aan met jouw stem

Windows kan veel taken voor jou uitvoeren, en dit gaat nog makkelijker wanneer je dit met jouw stem kunt aansturen, gelukkig is dat ook mogelijk. Cortana vind je simpelweg door te zoeken op de term Cortana. In de instellingen van Cortana moet je de ‘Hey Cortana’ instelling vervolgens aanzetten om voortaan taken met jouw stem te besturen.

Installeer apps automatisch op een andere schijf

Als je intensief gebruik maakt van jouw computer dan kan de hoofdschijf weleens vol raken. Wanneer je naar de opslag sectie van de instellingen gaat kun je aanpassen waar dingen als programma’s of foto’s automatisch worden opgeslagen. Dit kan heel handig zijn wanneer je bijvoorbeeld de D-schijf meer wilt gebruiken.

Maak een map met shortcuts

In het menu start kun je natuurlijk zelf verschillende shortcuts zetten naar verschillende programma’s, maar dit kan erg druk worden, wellicht is het handiger om hier een map te zetten met snelkoppelingen. Als eerste ga je naar de map C:\Users\mark.MRKM11X\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs. Je moet misschien de optie ‘Laat verborgen mappen zien’ aankruisen om bij de map te komen. Hierin kun je dan zelf een sub map maken en alle snelkoppelingen toevoegen. Dit is een hele reeks aan tips die jij kunt gebruiken om Windows 10 net wat beter te laten werken, wat natuurlijk superhandig is. Ga er dus lekker mee aan de slag!,

Deel dit artikel:


Ook interessant