Windows 10 direct inloggen

Bij het aanmaken van een account voor Windows 10, kun je een wachtwoord kiezen om jouw account te beveiligen. Handig als je met meerdere mensen in een ruimte werkt en je niet wil dat iedereen zomaar in je computer kan, maar niet echt nodig als je alleen werkt of gewoon niks te verbergen hebt. Zeker als je haast hebt, is de kans groot dat je jouw wachtwoord (meerdere keren) verkeerd intypt en dit is niet alleen vervelend, maar kost ook tijd. Heb jij ooit een wachtwoord ingesteld voor je Windows 10 account, maar wil je dit wachtwoord eigenlijk uitschakelen? Lees dan in dit artikel hoe je dit gemakkelijk en snel kunt doen.

Het uitschakelen van je wachtwoord in Windows 10: stappenplan

Heb je al even rondgekeken op je computer, maar is het niet gelukt om jouw Windows 10 wachtwoord uit te schakelen? Dan is dit niet zo vreemd, want dit gebeurt niet op de manier die je misschien zou verwachten. Gebruik onderstaand stappenplan om je wachtwoord direct uit te schakelen bij Windows 10.

Stap 1: Open de Command Prompt (CMD) van Windows 10. Dit doe je door met je rechtermuisknop op ‘Start’ te klikken en vervolgens Uitvoeren te selecteren. In het veld tik je cmd en druk je op Enter. Bij Windows 7 gaat dit iets anders, namelijk door op ‘Start’ te drukken en ‘cmd’ in het zoekveld in te typen.

Stap 2: Je hebt je de Command Prompt van Windows geopend, dan typ je de tekst ‘netplwiz’ in het open tekstveld. Dit is misschien een beetje een vreemde term, maar in feite verwijs je nu naar het controlepanel van de gebruikersaccounts van de betreffende computer.

Stap 3: Zijn er meerdere accounts op de computer, dan selecteer je het account waarbij je voortaan zonder wachtwoord in wil kunnen loggen. Klik nu op het vinkje met de tekst ‘Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord invullen om deze computer te gebruiken’ erachter om het vinkje uit te vinken. Bij de Engelse versie van Windows 10 luidt deze tekst ‘Users must enter a user name and password to use this computer’. Klik op OK.

Stap 4: Vul je wachtwoord twee keer in. De eerste keer om het wijzigen van je instellingen te bevestigen, de tweede keer om het eerder ingevulde wachtwoord nog eens te bevestigen. Klik nogmaals op OK.

Stap 5: Start je computer opnieuw op, zodat de instellingen aangepast kunnen worden. Als je nu nog een keer in wil loggen, zie je dat je geen wachtwoord meer in hoeft te vullen. Je kunt nu gewoon inloggen door op je account te klikken.

Toch weer een wachtwoord instellen? Dat is zo geregeld

Heb je spijt gekregen van je beslissing om een wachtwoord voortaan achterwege te laten bij het inloggen in Windows 10, dan kun je deze instelling gewoon weer veranderen. Dit doe je eigenlijk op dezelfde manier als hierboven beschreven wordt, maar dan vink je het vinkje met de tekst ‘Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord invullen om deze computer te gebruiken’ of ‘Users must enter a user name and password to use this computer’ juist weer aan. Door de computer nu weer opnieuw op te starten, moet je het wachtwoord weer invullen om je in te kunnen loggen.

Wil je het wachtwoord van je computer veranderen (bijvoorbeeld om een iets gemakkelijker wachtwoord in te stellen), dan doe je dit wederom via de Command Prompt van Windows 10 met de tekst ‘netplwiz’. Je kunt je wachtwoord hier niet alleen uitschakelen, maar ook veranderen in een gemakkelijker wachtwoord. Schrijf je jouw wachtwoord steeds verkeerd en moet je hierdoor meerdere pogingen doen om in te loggen, dan is dit een goede oplossing als je jouw wachtwoord niet helemaal wil verwijderen.

Deel dit artikel:


Ook interessant