Apps Wielren app: Fondo

Wielren app: Fondo

Zie je jezelf als een fietser die steeds maar wil presteren? Deze wielren app zou jou kunnen helpen om je doelen te bereiken. Fondo is een flexibele app die er om je steeds beter te maken.

Iedere fanatieke fietser heeft wel doelen. Dit kan uitlopend zijn. Daarom is de app door KNWU (Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie) ontwikkeld. De KNWU is de sportbond van en voor de wielersport in Nederland. Wil je beter leren klimmen, sneller sprinten of voorbereiden op een toertocht, alles is mogelijk met de app.

Wat fijn aan de app is dat jij kan bepalen hoe vaak je en wanneer je traint. Je kan de trainingsschema dus aanpassen op jouw agenda. Bij ieder trainingssessie wordt aangegeven wat het instapniveau is. Na de training kun je aangeven hoe zwaar je de training vond.

Je kunt als doel instellen om een betere sprinter te worden:

Doelen instellen in de fondo wielren app
Word jij de sprinter?

Wat heb je nog meer nodig behalve deze wielren app

Het is belangrijk om een hartslagmeter te hebben. Fondo werkt namelijk op basis van jouw persoonlijke hartslagzones. Dit helpt je om doelgericht en effectief te trainen. Je helpt jezelf namelijk om je krachten goed te verdelen. Voor lange tourtochten en beklimmingen kan dit dus erg van pas komen.

Het is ook belangrijk om een fietscomputer of je telefoon op je stuur te hebben. Zo kan je tijdens het fietsen je hartslag aflezen. Nog een belangrijk aspect is dat je lichaam gezond moet zijn. Ga niet met blessures of medische complicaties trainen. Ken je grenzen. Het gebruik van Fondo is op eigen risico.

Lees: Gezonder leven met SamenGezond

Wat als ik ergens niet uitkom?

Je kan vragen in de app aan en KNWU talentcoach vragen, zolang het maar over fietsen gaat natuurlijk. De app heeft ook een kennisbank waar je kennis op kan doen over trainingen. Bijvoorbeeld hoe je kan trainen op hartslag. Het is op deze manier dus altijd mogelijk om je kennis bij te spijkeren.

Fondo is voor nu nog een gratis app en is beschikbaar als bètaversie. Er wordt namelijk nog getest of fietsers wel behoefte hebben aan zo’n app. Waarschijnlijk zal de app aan het eind van dit jaar wel geld gaan kosten. Het is dus aan jou of je geld en moeite in deze sport wil investeren. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Avatar of kiara
Kiara
Technologie gaat veel dieper dan alleen de telefoontjes in onze handen. En is tegenwoordig bijna onvermijdelijk geworden. Als schrijfster vind ik het ontzettend gaaf om mij hierin te verdiepen. Het uitvogelen van de nieuwste applicaties, smartphones en functies zijn voor mij dus altijd wel een leuke bezigheid.

Recente tips

Populair deze week