Home Social WhatsApp tegen hacken beschermen

WhatsApp tegen hacken beschermen

Er zijn versies van WhatsApp die worden beïnvloed door een beveiligingslek waardoor hackers spyware kunnen installeren en toegang tot jouw telefoon krijgen. Het is dus tijd om ervoor te zorgen dat WhatsApp wordt bijgewerkt op jouw  iPhone-, Android- of Windows-toestel. Hier lees je hoe je jouw telefoon ervoor kunt beschermen.

Er is een kwetsbaarheid ontdekt in Whatsapp. Hackers konden spyware installeren via een geïnfecteerde WhatsApp-oproep. Zelfs als de gebruiker zijn telefoon niet opneemt kan de spyware geïnstalleerd worden. Daarom verzoekt WhatsApp zijn gebruikers om de app te updaten.

Is mijn telefoon gehackt?

Het aantal bespiedde mensen is nog niet bekend. Als je geen WhatsApp-spraakoproepen hebt ontvangen van onbekende partijen, dan ben je waarschijnlijk niet getarget. Ben je toevallig een advocaat of werk je in gevoelige sectoren dan is het belangrijk om waakzaam te zijn.

Hoe bescherm ik mijn telefoon?

De oplossing voor het beveiligen van jouw WhatsApp is eigenlijk vrij simpel. Het beveiligingslek is hersteld in de nieuwste update van de app Dit betekent dus dat je ervoor moet zorgen dat de nieuwste update is geïnstalleerd. Je kan dit handmatig controleren.

WhatsApp bijwerken op Android

  •  Start de Google Play Store
  •  Tik op het menu en ga naar ‘Mijn apps en games’
  •  Klik op Update naast WhatsApp Messenger

WhatsApp updaten op iOS

  • Start de App Store
  • Zoek naar WhatsApp Messenger
  • Klik op Update

Het up-to-date houden van je apps is cruciaal om jezelf te beschermen tegen hacking. Het updaten van je besturingssysteem van je telefoon is net zo belangrijk. Installeer dus altijd de nieuwste versie van iOS of Android en denk goed na voordat je een telefoon gebruikt die niet meer wordt ondersteund met software-updates.

Kiara
Technologie gaat veel dieper dan alleen de telefoontjes in onze handen. En is tegenwoordig bijna onvermijdelijk geworden. Als schrijfster vind ik het ontzettend gaaf om mij hierin te verdiepen. Het uitvogelen van de nieuwste applicaties, smartphones en functies zijn voor mij dus altijd wel een leuke bezigheid.