Home Social WhatsApp sticker maken

WhatsApp sticker maken

Sinds de nieuwe WhatsApp update is het mogelijk om stickers op Whatsapp te versturen en ook om ze zelf te maken, maar hoe moet dit eigenlijk? Zo moeilijk is het niet, maar je moet de stappen wel even weten, dus leggen wij even stap voor stap uit.

Kies de afbeelding waar je een WhatsApp sticker van wilt maken

Als eerste moet je natuurlijk weten van welke foto jij een WhatsApp sticker wilt maken, kies dus een leuke afbeelding.

Verwijder de achtergrond van de afbeelding

Je moet nu een app downloaden die de achtergrond van afbeeldingen kan verwijderen, in de Google Play store zal je er genoeg vinden. Binnen deze app kun je de afbeelding kiezen en de achtergrond verwijderen, hiermee kun je de afbeelding meteen bijsnijden tot de juiste grote. Zorg ervoor dat je de foto opslaat in het PGN-formaat, anders zal hij niet werken in WhatsApp. Doe dit met minimaal 3 afbeeldingen, aangezien je er minimaal drie nodig hebt om een map met stickers te maken.

Voeg de stickers toe in WhatsApp

Nu je jouw drie nieuwe stickers hebt gemaakt kun je ze toevoegen in WhatsApp. Eerst moet je de app downloaden van WhatsApp waarmee je persoonlijke stickers kunt toevoegen. Deze app merkt meteen op dat je stickers hebt gemaakt en je kunt ze vanaf hier direct toevoegen aan WhatsApp. En zo werkt het dan! Je hebt nu jouw eigen gemaakte stickers in WhatsApp waar je van kunt genieten en naar iedereen kunt sturen.

Hieronder een voorbeeld van een sticker, toepasselijk voor de kerst:

Sticker maken WhatsApp

De achtergrond verwijderen in stap 2 kun je ook doen in de app van stap 3. Helaas is het niet mogelijk om stickers te maken op een iPhone, omdat deze apps worden geweigerd door Apple.

Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.