Webshop software

Wanneer je een webwinkel wilt gaan starten zal dat enorm veel tijd kosten en zal je veel keuzes moeten maken. Wanneer je start zal je direct al voor de eerste keuze komen te staan en dat zal een hele belangrijke zijn, ga ik namelijk mijn webshop (laten) ontwikkelen of ga ik mijn webshop huren van een SaaS aanbieder. Webwinkel kopen of huren? Ja, je kunt vandaag de dag ook een webshop ruimte huren. Dit doe je d.m.v. gebruik te maken van aanbieders van webshop software. Verschillende aanbieders zijn bijvoorbeeld:

  • SEOshop (onderdeel van Lightspeed)
  • Shoppagina
  • CCVshop
  • Shopify

Bij bovenstaande webshop software aanbieders betaal je een maandelijks bedrag inruil voor een ‘kant-en-klare webshop’. Deze webshop kun je overigens nog volledig naar eigen hand zetten en is volledig te stijlen in jouw eigen huisstijl, alleen de codering en de werking van het systeem is bij iedereen hetzelfde. Omdat je de webshop omgeving huurt van de webshop software aanbieder, is het dus ook geen eigendom. Een groot voordeel is daarom ook dat je niet verantwoordelijk bent voor eventuele problemen. Denk hierbij aan een hack waar privacy gevoelige informatie vrij komt, problemen binnen de code waardoor de webshop niet functioneert etc.

Natuurlijk heb je er last van als de webshop niet goed functioneert en zal je ongetwijfeld omzet mislopen, maar op het moment dat je het huurt kun je de misgelopen omzet claimen bij de webshop software leverancier. Het is immers hun eigendom en de betreffende partij dient het op orde te hebben.

Verder is het kosten technisch ook enorm interessant om te kiezen voor een SaaS module (Software as a Service) wanneer je een webshop wilt beginnen. De kosten variëren namelijk van zo’n 10 euro per maand tot maximaal 250 euro per maand. Hierbij heb je de grotere pakketten enkel nodig als je ook veel omzet draait en is het maandelijkse bedrag dus alsnog relatief laag.

Wanneer je de ontwikkeling van een webshop volledig wilt laten verzorgen door een professioneel bureau beginnen de prijzen bij XX.XXX. Eventueel onderhoud aan de webshop of het oplossen van problemen daargelaten.. Kortom: onze tip van de dag is om absoluut te kiezen voor webshop software wanneer je als internet ondernemer een webwinkel wilt gaan beginnen!

Deel dit artikel:


Ook interessant