Home Games Wat wordt meest gestreamd op Spotify...

Wat wordt meest gestreamd op Spotify via game-consoles?

Gamers streamen hun favoriete muziek net zo gemakkelijk via hun consoles als via hun andere devices. En dat doen ze gewoon tijdens het zombies neerschieten, het autoracen, het redden van hele steden enzovoort. Vooral de laatste weken, nu veel mensen aan huis gebonden zijn, doen ze dat opmerkelijk vaker. Lil Uzi VertBad Bunny en Billie Eilish behoren wereldwijd tot de grote favorieten van gamende muziekliefhebbers op Spotify.

Opvallend is dat er de afgelopen maand meer dan normaal vanaf game-consoles gestreamd is. Nadere beschouwing brengt een aantal luistertrends onder gamers aan het licht, net als hun meest gestreamde genres, nummers en artiesten. Een greep:

  • Het streamen van officiële Spotify-playlists met videogame muziek is tussen 16 maart en 12 april wereldwijd met 41% toegenomen.
  • De tijden waarop gamers vanaf hun console streamen, zijn ook veranderd: er is een toename van 18% in de vroege ochtend (6-9 uur) en van 10% in de late ochtend (9-12 uur).
  • De meest gestreamde mannelijke artiest op game-consoles via Spotify was Lil Uzi Vert en de meest gestreamde vrouwelijke artiest Billie Eilish.
  • Het meest gestreamde nummer op game-consoles was ‘The Box’ van Roddy Ricch, gevolgd door ‘Blueberry Faygo’ van Lil Mosey.

Het meest geluisterde nummer op Spotify via game-consoles

Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.