Pinterest

Pinterest is een geweldige bron aan informatie voor iedereen die tips zoekt over recepten, het inrichten van je huis, het maken van een eigen website en eigenlijk zo’n beetje elk onderwerp dat je maar kunt bedenken. Het fijne is dat je al deze informatie en tips gecategoriseerd op kunt slaan in je eigen ‘borden’. Zo heb je altijd alle informatie bij de hand over een bepaald onderwerp. Wil je zelf posten op Pinterest? Met deze handleiding kun je pinnen en posten op Pinterest,

Beginnen met Pinterest

Je begint met Pinterest zoals je met de meeste websites begint: door het maken van een account. Als je dit gedaan hebt kun je onderwerpen selecteren die jouw interesse delen. Wees gerust, je kunt later altijd nog meer borden van een bepaald onderwerp volgen.

Pinterest is als het ware een soort sociale media. Je volgt er mensen op en krijgt daardoor hun content of ‘pins’ in jouw feed te zien. In deze feed staan alle onderwerpen door elkaar en voel het eigenlijk alsof je een heel gevarieerd tijdschrift aan het lezen bent. Je feed bestaat daarnaast vrijwel alleen maar uit plaatjes. Vaak is aan deze plaatjes een korte tekst toegevoegd om je te laten zien waar het bijbehorende artikel over gaat.

Zie je iets interessants? Dan klik je eerst op het plaatje, vervolgens opent zich een nieuw scherm en klik je nogmaals op het plaatje. Op deze manier word je doorgestuurd naar de site waarop het plaatje én bijbehorende artikel te vinden is. Als je hebt besloten dat dit informatie is die je wil opslaan, ga je terug naar Pinterest en kies je voor ‘bewaren’. Nu ga je je eerste ‘Pin’ maken.

Een afbeelding "pinnen"

Je eerste ‘Pins’

Als je eenmaal klikt op ‘bewaren’ kun je het bord selecteren waaraan je deze informatie wil vastpinnen. Bij je eerste pin worden er een aantal standaard borden voorgesteld maar je kunt ook je eigen bord maken. Klik hiervoor op ‘bord maken’ en geef het bord een naam bijvoorbeeld ‘vakantie’ of ‘recepten’. Klik nu op ‘bewaren’ en het plaatje verschijnt nu in het geselecteerde bord.

Een overzicht van al je borden vind je bij je eigen profiel. Rechtsboven staat jouw accountnaam. Klik hierop en vervolgens op je avatar (waarschijnlijk een grijs poppetje tenzij je zelf een foto toevoegt aan je account). Nu kom je bij jouw borden terecht. Deze hebben allemaal de naam die jij ze gegeven hebt en de informatie die je eraan vastgehangen hebt. Je opent het bord door erop te klikken. Nu zie je alle plaatjes die jij vast hebt gemaakt aan dit bord. Het is daarom het beste om borden, maar aan één onderwerp te linken.

Ga je bijvoorbeeld naar Engeland op vakantie? Maak dan een bord met ‘Engeland’. Sla je juist graag recepten op? Maak dan een bord ‘recepten’ óf ga zelf zo ver dat je voor elke soort maaltijd een ander bord aanmaakt. Zo hou je je informatie gescheiden en overzichtelijk.

Pinterest borden

Zelf posten op Pinterest

Wil je zelf je eigen plaatjes maken en op Pinterest zetten? Als je een eigen website of blog hebt waarop je artikelen plaatst, dan kan Pinterest een hele goede optie zijn om meer bezoekers naar jouw website te lokken. Je kunt echter alleen zelf posts op Pinterest maken met een zakelijke account. Deze maak je net zoals je privéaccount aan maar kiest dan voor de optie ‘zakelijke hub’. Je kunt nu je Pinterestprofiel aanvullen met de informatie van je website en waar je website over gaat. Maak vervolgens afbeeldingen die je kunt linken aan de blogteksten op je site. Vanaf nu kunnen andere mensen jouw plaatje pinnen en daarmee informatie van jouw website opslaan.

Gerelateerd

De kracht van de USB stick

USB sticks zijn kleine opslagmedia waarop je verschillende soorten informatie kan opslaan. Het flash-geheugen van de USB stick slaat al deze informatie op. De...

De voor- en nadelen van verschillende soorten internetverbindingen

Ben jij op zoek naar een nieuw internetabonnement? Misschien betrek je je eerste woning, of ga je verhuizen. Of je bent ontevreden over je...

Dit is waar je op moet letten bij het spelen van online roulette

Wanneer je denkt dat het spelen van roulette slechts een kansspel is waarbij het hebben van geluk de enige factor is die meespeelt, dan...