AppsWat is MedGemak?

Wat is MedGemak?

Ben jij geregistreerd bij mijngezondheid.net dan kun je gebruik maken van de app MedGemak. Deze kun je downloaden via de store op jouw telefoon. Je hoeft daarvoor alleen je geboortedatum in te vullen en de registratiecode op mijngezondheid.net te kopiëren. De app kun je zien als een aanvulling, omdat MedGemak een paar fijne extra’s heeft.

Aanvulling

De app is een aanvulling op het patiëntportaal, omdat het naast de bovengenoemde functionaliteiten nog een paar extra mogelijkheden heeft. Als je linksboven naar het menu gaat dan zie je de opties afspraken, berichten, medicatie en zorgverleners. Met deze mogelijkheden ben je al bekend en werken op dezelfde manier als op mijngezondheid.

Inneemwekker

De inneemwekker is een nieuwe optie die de app aanbiedt. Vind jij het lastig om te onthouden wanneer je jouw medicatie moet hebben of vergeet je het vaak, dan ben je blij met deze optie. Je kan hier meerdere wekkers zetten op een zelf gekozen tijdstip voor bijvoorbeeld het innemen van medicatie.

Lees ook: Een andere medicijnen app

Instructievideo’s

Heb je problemen met het werken of een vraag over de functionaliteiten van MedGemak of mijngezondheidsnet dan kun je zoeken bij informatie. Onder het kopje ‘ondersteuning’ kun je verschillende instructievideo’s bekijken om te ondersteunen en uit te leggen.

Links

Onder ‘links’ vind je een drietal websites die worden aanbevolen wanneer je op zoek bent naar informatie. Op thuisarts.nl kun je het beste zoeken naar info over bijvoorbeeld gezondheid of ziektes zoeken. Op apotheek.nl vind je vooral info over medicijnen en wil je weten of je naar de dokter moet of niet dan kijk je op moetiknaardedokter.nl.

Je weet nu genoeg om te kijken of jij ook gebruik kan maken van mijngezondheid.nl. Als je ingelogd bent kun je zien aan welke zorgverleners je gekoppeld bent en daar informatie mee uitwisselen. Download de MedGemak app om nog meer mogelijkheden te krijgen en vooral om jouw zorg een beetje makkelijker te maken. Het gezondheidsnet zorgt voor een bijdrage daaraan.            

Avatar of martijn
Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.

Recente tips

Populair deze week