Een Klembord is een virtuele plaats om afbeeldingen of tekst te bewaren in Windows 10. Je ziet bijvoorbeeld een tekst op internet wat je wilt kopiëren in Word, dan klik je je rechtermuisknop en dan kies je kopiëren. Vervolgens ga je naar Word en kies je voor plakken. Als je dit hebt gedaan is het Klembord weer leeg. Dit kun je ook doen met afbeeldingen.

In principe kun je in elk willekeurig programma kopiëren of knippen en in een ander programma plakken.

Hoe kan ik mijn klembord legen?

Het kan voorkomen dat je wat gekopieerd hebt, maar toch niet wilt bewaren op het klembord. Dan kun je met onderstaande stappen een snelkoppeling maken om het klembord weer te legen.

  • Ga naar je Bureaublad
  • Druk op rechtermuisknop en kies Nieuw snelkoppeling
  • Tik: cmd.exe /c “Echo off | clip”
  • Klik volgende en geef als naam: Klembord schoonmaken
  • Om klembord op te schonen dubbelklik op de snelkoppeling

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.