BesturingssystemenAndroideSim: wat is het nou eigenlijk?

eSim: wat is het nou eigenlijk?

De eSim is de vernieuwde versie van de fysieke simkaart. Het wordt in steeds meer landen een succes, maar wat is het nou precies? De simkaart is ouder dan de smartphone en is nog steeds nodig voor een werkend abonnement voor je smartphone. Het nadeel van zo’n fysieke kaart, is wanneer je je telefoon verliest, je ook meteen je simkaart kwijt bent. Ook zijn deze kaartjes in verschillende maten te knippen, maar heb je het kaartje eenmaal klein geknipt, past het dus niet meer in elk toestel.

De voordelen van de eSim

De eSim is een kleine chip die je al in je smartphone is ingebouwd. Via de eSim geef je aan bij welke provider je zit en meld je je aan. Vervolgens worden automatisch de juiste data en instellingen gedownload via de chip. Op deze manier kan je je digitale simkaart activeren.

De voordelen voor de telefoonfabrikant

Een telefoon is gemakkelijker water- en stofbestendig te maken, doordat er geen simkaartlade meer in hoeft. Een bijkomend voordeel is ook dat het toestel zonder simkaartlade compacter en lichter ontworpen kan worden.

Lees ook: Hoe neem ik een telefoongesprek op?

Deze smartphones ondersteunen eSim

Er komen steeds meer fabrikanten die ook de eSim ondersteunen. Bij iPhone is de eSim ingevoerd bij de iPhone Xs en Xr, dus alle modellen daarboven hebben de mogelijkheid om een eSim te installeren. Voor Samsung geldt dit voor de Samsung Galaxy S20, Galaxy Fold en Z Flip.

Naast smartphones kunnen smartwatches en tabletsook eSim ondersteunen, zoals Apple Watch van serie 3, iPad Pro en Samsung Gear S2. Vraag altijd na of jouw device die je wilt kopen compatible is met eSim. Uiteraard als je het wilt gaan gebruiken.

Toekomst van e-sim in Nederland

De enige providers van Nederland welke eSim ondersteunen op dit moment zijn: Vodafone, Simyo(KPN) en T-Mobile. Er komt steeds meer vraag na eSims, dus de verwachting is dat er steeds meer providers zullen gaan volgen.

Is eSim veilig?

Het is voor hackers mogelijk om je 06-nummer over te nemen, dit bracht RTL Nieuws een tijdje geleden naar buiten. Het enige wat ze hier voor nodig hadden is toegang tot het account van de provider. Het is dus van belang dat je een sterk wachtwoord gebruikt. Telecomproviders maken het de hackers moeilijker om in een account te komen, door voortaan een verificatie-sms te sturen naar de klant. De technologie van de eSim blijft zich ontwikkelen, zodat het steeds veiliger wordt.

Avatar of veerle
Veerle
Tech lijkt moeilijk, maar door trial-and-error lukt het mij altijd het leven aangenamer te maken met mijn smartphone en laptop. Het schrijven van teksten en verhalen is altijd al mijn passie geweest en zo is er een leuke combinatie ontstaan. In jip-en-janneketaal leg ik graag alles uit over je smartphone, tablet en computer.

Recente tips

Populair deze week