Ethereum, ook wel kortweg Ether genoemd, is een serieuze concurrent van de welbekende Bitcoin. Maar wat is precies het verschil tussen deze twee cryptovaluta?

Zowel Bitcoin als Ethereum zijn ontworpen op basis van de zogeheten blockchain-technologie. Het grootste verschil is echter dat de technologie van Ethereum veel geavanceerder en gebruiksvriendelijker in elkaar steekt. Daardoor kun je meer met Ethereum dan met Bitcoin, zoals het bouwen van allerlei soorten applicaties. Daarnaast is een belangrijk verschil dat de digitale munt van Ethereum alleen waarde heeft voor degenen die zich binnen het netwerk van Ethereum bevinden, dat vooral uit bedrijven en ontwikkelaars bestaat. In principe hebben beide digitale munten dus een verschillend doel: Bitcoin is bedoeld als een online betaalmiddel voor iedereen en Ethereum is gericht op online samenwerken binnen een netwerk.

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Ik ben eigenaar van Pctipvandedag.nl. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Cliché, maar de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.