Wat is het IP-adres van mijn iPhone? | Pctipvandedag.nl

IP staat voor Internet Protocol. Elk apparaat heeft een uniek IP-adres, dat uit een serie cijfer bestaat, en is daaraan online herkenbaar. Een IP-adres is essentieel voor apparaten bij het traceren van elkaar en zo te kunnen communiceren. Om erachter te komen wat jouw unieke IP-adres is op een iPhone, volg je deze stappen:

Omdat een iPhone twee verschillende IP-adressen heeft, afhankelijk van je internetverbinding, zijn er twee scenario’s mogelijk.

Het IP-adres binnen het WiFi-netwerk

  • Open Instellingen
  • Ga naar Wi-Fi
  • Klik op de blauwe i achter de Wi-Fi die actief is
  • Het IP-adres is nu zichtbaar

Het IP-adres binnen het mobiele datanetwerk

  • Open Safari
  • Ga naar de site: watismijnip.nl
  • Het IP-adres is nu zichtbaar

Meer weten over dit onderwerp?

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.