Internetjargon zit vol afkortingen van Engelstalige termen, en URL is daar een goed voorbeeld van. Dit is wat het betekent:

URL is de afkorting van Uniform Resource Locator en heeft de vorm van een stukje tekst. Kort samengevat is de functie van een URL om te verwijzen naar een bepaalde bron en hoe die gebruikt kan worden. Het bekendste voorbeeld van een URL is het internetadres van een webpagina dat zichtbaar is in de adresbalk van een browser, maar een URL kan ook van toepassing zijn op een bestand of database.

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.