De beste gratis wallpaper apps voor Android

Ben je uitgekeken op de achtergrond die standaard met je telefoon geleverd wordt? Een nieuwe achtergrond op je startscherm kan bijna het gevoel geven dat je een geheel nieuwe telefoon hebt (bijna hé). Daarom hebben wij de beste gratis wallpaper apps voor Android voor je op een rijtje gezet. Er zit voor elk wat wils iets bij!

Achtergronden – Walli

Ben je de achtergrond van je telefoon snel beu? Dan is Walli iets voor jou. In deze app kun je namelijk meerdere achtergronden selecteren die elkaar in een soort ‘playlist’ afwisselen. Je kunt zelf instellen hoe vaak je achtergrond per uur verandert. Er is een zeer ruime selectie aan afbeeldingen beschikbaar en je kunt zoeken op categorie. Met Walli kun je tot maximaal tien afbeeldingen laten roteren.

Lees: snelkeuzemenu veranderen in Android

Forest Live Wallpaper

Forest Live Wallpaper is een prachtige rustgevende achtergrond van een bos met wat bergen. Deze live wallpaper maakt daarnaast verbinding met je weer app. De achtergrond is daardoor altijd in beweging en houdt bij of het dag of nacht is, en wat de weersomstandigheden zijn. Regent het op je scherm? Dan regent het buiten waarschijnlijk ook. Voor de creatievelingen is er ook de mogelijkheid om alle kleuren van het bos aan te passen. Mocht je dus een voorkeur hebben voor paarse of rode bomen, dan kan dat met Forest Live Wallpaper.

@Google Play – Forest Live Wallpaper

Minimalist Wallpapers

Hoeft het voor jou niet allemaal te bewegen maar wil je juist één rustig plaatje als achtergrond? Download dan Minimalist Wallpapers. Deze achtergronden zijn vaak ware kunstwerkjes van herkenbare en getekende figuren of situaties. De meeste achtergronden zijn in een soort vintage poster stijl getekend en zijn een lust voor het oog.

Muzei Live Wallpaper

Voor de kunstliefhebber is Muzei Live Wallpaper een aanrader. Deze app laat namelijk elke dag een ander kunstwerk als achtergrond zien. Denk bijvoorbeeld aan het beroemde ‘starry night’ van Vincent van Gogh. Je kunt de app echter ook instellen dat hij jouw eigen kunstwerken laat zien en de achtergrond uit jouw fotoalbum haalt.

Lees: de beste navigatie-apps

Tapet

Met Tapet bepaal je zelf hoe jouw achtergrond eruit komt te zien. De achtergronden van Tapet zijn geometrische vormen waaraan je van alles zelf kunt aanpassen zoals de vormen en kleuren. Heb je iets gevonden dat je mooi vindt? Dan stel je de achtergrond in door op het vinkje in het midden te tikken. Je kunt ook instellen dat de patronen elkaar afwisselen. Zo zie je nooit hetzelfde!

@Tapet app – de mooiste eigen gemaakte wallpapers

Wonderwall

Wonderwall is een klassieke achtergronden app. De foto’s en afbeeldingen zijn voornamelijk gericht op natuurscenés. Je kunt makkelijk scrollen tussen alle foto’s en afbeeldingen. Met het hartje sla je je favoriete afbeeldingen op. Daarnaast cropt de app de achtergrond zelf voor je, je hoeft dus geen extra instellingen toe te passen.

Laatste tips

Hard reset Samsung? Zo doe je dat!

Een hard reset voor je Samsung uitvoeren kan in enkele gevallen uitkomst bieden voor problemen. Het is bijvoorbeeld handig wanneer je smartphone...

Laptop voor school nodig? Hier moet je op letten!

Tijdens je studie en op school kun je niet meer zonder laptop. Aan het begin van elk studiejaar vliegen laptops dan ook...

Online een cv maken volg deze simpele stappen

Je bent op zoek naar een baan of bent aan het rondkijken naar een andere functie. Bij vrijwel iedere sollicitatie moet je...

Duplicate content: de sluipmoordenaar op je website

Je hebt grote hoeveelheden content op je website, maar de ranking op Google is belachelijk laag. Hoe kan dat? Er staat toch...

Computer opschonen – doorloop deze simpele stappen

Er komt een moment dat het nodig is op je computer op te schonen, want hij is traag. Hier heeft bijna iedere...

Ook interessant

Plaats een reactie

Please enter your comment!
Please enter your name here