Internet5 redenen waarom Netflix zo populair is

5 redenen waarom Netflix zo populair is

De streamingsdienst Netflix bestaat al sinds 1999, maar de laatste jaren neemt de populariteit steeds grotere vormen aan. Op dit moment hebben 2,4 miljoen huishoudens in Nederland en 125 miljoen wereldwijd een Netflix- abonnement. En dit aantal blijft maar stijgen. Hoe kan het toch dat de streamingsdienst zo populair is? Hieronder volgen vijf redenen.

Om de kosten hoef je het niet te laten

Je kunt Netflix een maand lang gratis uitproberen, voordat je beslist of je een abonnement neemt. Een abonnement heb je al voor 7,99 euro per maand. Hiervoor kun je een onnoemlijk groot aantal films en series kijken. Voor 13,99 per maand heb je Premium- abonnement. Hiermee kun je op vier schermen tegelijk kijken en in 4K- kwaliteit. Vergelijk dit aanbod eens met een dvd. Die kost al snel een tientje en dan heb je nog maar één film. Een hele dvd- box is al snel 50 euro, terwijl je die serie veel goedkoper op Netflix kijkt.

Voortdurend een nieuw aanbod

Netflix komt voortdurend met nieuwe titels. Deze worden deels aangekondigd, maar er worden ook ‘zomaar’ nieuwe titels toegevoegd. Dat kan soms een beetje lastig zijn, maar er zijn diverse websites te vinden die het vernieuwde aanbod bijhouden. Op dezelfde manier verdwijnen er ook weer titels. Het aanbod blijft dus gevarieerd, zodat je altijd wel een film of serie tegenkomt die je interesseert. Het aanbod verschilt overigens per land. Amerika heeft nog altijd het grootste aanbod, maar het Nederlandse aanbod groeit steeds meer.

Zoeken in de videotheek is verleden tijd:

Vroeger dvd huren nu netflix
P

Netflix biedt een gepersonaliseerd aanbod

Op basis van je kijkgedrag gaat Netflix je films en series adviseren. Als je na verloop van tijd een titel aanklikt, staat er hoe groot de match is die jij hiermee hebt. In de praktijk blijkt dit advies meestal ook te kloppen. Zodra je een serie of film uitgekeken hebt, kun je deze beoordelen. Ook deze gegevens gebruikt Netflix voor het gepersonaliseerde aanbod naar jou. De hoofdmoot van het aanbod van Netflix zijn films en series, maar je kunt bijvoorbeeld ook prachtige documentaires, cabaret en stand up comedy shows bekijken.

Netflix kijk je overal

Met een druk op de knop kun je je favoriete film of serie bekijken op Netflix. Of je nu op de tv kijkt, je laptop, tablet of mobiele telefoon. De streamingdienst is overal te bekijken. Daarbij is Netflix ontzettend snel. Een titel wordt pijlsnel geladen en de beeldkwaliteit is altijd goed. Een en ander is wel afhankelijk van je eigen internetsnelheid, trouwens.

Netflix Originals worden steeds beter en populairder

Na het aankopen van series en films is Netflix inmiddels gestart met het produceren van eigen titels. Bekende voorbeelden hiervan zijn Orange Is The New Black en House Of Cards. Deze series zijn nog steeds erg populair en maakten de weg vrij voor nog meer Originals. De veel bekeken serie Narcos is bijvoorbeeld ook zo’n uiterst populaire Netflix Original. De kwaliteit van deze series en films is over het algemeen erg goed (al zitten er ook wel eens missers tussen).

Avatar of martijn
Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.

Recente tips

Populair deze week