Maak het gebruik van een Windows gemakkelijk met freeware. Dat is gratis software voor op je computer. Hieronder vijf handige freeware voor een veilig en gebruiksvriendelijk Windows.

Snelmenu opruimen

Je klikt op je rechtermuisknop en een waslijst met functies verschijnt in het menu. Haal de bezem door het menu met ShellExView. Hieronder voorbeeld van een snelmenu. Misschien gebruik je Adobe Drive al lang niet meer, maar hij blijft wel in menu staan. Snelmenu schoonmaken kan dus met dit handige programmaatje en gratis 🙂

Snelmenu in Windows opschonen:

Snelmenu opruimen in Gmail

Grote bestanden zoeken harde schijf

Harde schijf is vol. Nu moet je je kostbare bestanden opruimen? Gebruik eerst WinDirStat . Dit programmaatje scant je schijf en laat duidelijk zien waar je de meeste ruimte aan kwijt bent.

Hieronder kun je zien dat rood grote bestanden zijn:

Screenshot WinDirStat

Achterhalen wat er staat op blauwe crash scherm van Windows

De grootste angst van elke Windows-gebruiker: het blauwe scherm. Dat betekent een fout in het systeem. Alleen verdwijnt het blauwe scherm te snel om te lezen welke fout het is. Met BlueScreenView haal je het blauwe scherm terug.

In Windows 8 is het scherm niet blauw meer, maar zwart..

Specificaties van pc achterhalen

Je kunt op je computer zien welke specificaties je pc heeft, maar Windows laat niet alles zien. Met Speccy zie je meer. Uiteraard bestaan er alternatieven voor Speccy: meer informatie over je pc.

Malware verwijderen

We schreven eerder over dit programma, maar toen was het de app: Malwarebytes. Verwijder makkelijke ongewenste troep, malware, van je pc. Meer informatie vind je hier: Malware verwijderen.

Let wel op! Let bij de installatie van freeware goed op het installatieproces. Bij freeware worden vaak extra gesponsorde programma’s toegevoegd. Die kun je uitschakelen tijdens het installeren. Er bestaat ook een programma voor: geen extra software installeren .

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Ik ben eigenaar van Pctipvandedag.nl. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Cliché, maar de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.