Videobellen met Signal

In navolging van anderen introduceert nu ook de berichtendienst Signal videobellen. In navolging van diensten als Whatsapp, Messenger en Skype, komt Signal hier nu dus ook mee. Signal staat bekend als de veiligste berichtendienst die er is.

Wat is Signal?

Signal is een gratis berichtendienst voor de mobiele telefoon. Je kunt hiermee, net als bijvoorbeeld Whatsapp, teksten, foto’s en video’s versturen. Ook telefoongesprekken zijn met de deze app te voeren. Uiteraard moet de gesprekspartner ook van Signal gebruik maken. Signal versleutelt alle berichten, zodat niemand (ook de makers zelf niet) de berichten kunnen afluisteren. Daarbij is Signal vrij van advertenties en hoef je ook niet bang te zijn dat je gegevens worden doorgegeven aan bijvoorbeeld Facebook. Signal is zowel voor Android als IOS beschikbaar.

Videobellen met Signal

Signal biedt zijn gebruikers sinds kort dus ook videobellen aan. Net zoals de tekstberichten en telefoongesprekken wordt ook deze vorm van communicatie versleuteld. Om gebruik te maken van videobellen met Signal moet je het volgende doen:

  •  Ga naar ‘instellingen’.
  •  Kies vervolgens voor ‘geavanceerd’
  • Druk dan ‘video calling beta’.

Signal of Whatsapp?

Evenals Signal versleutelt ook Whatsapp alle berichten. Toch wordt Signal veiliger geacht, omdat het een zogenaamde ‘open source’ is. De broncode is openbaar en vrij voor iedereen beschikbaar, terwijl Whatsapp eigendom is van Facebook. Daar komt nog eens bij dat Signal nauwelijks metadata opslaat. Het is niet te achter halen wat je stuurt, maar ook niet naar wie je stuurt. Dat laatste is door Whatsapp wel te achterhalen. 

Signal werkt eigenlijk net zo als WhatsApp:

 

Deel dit artikel:


Ook interessant