Home iOS De verschillen tussen de iPhone X...

De verschillen tussen de iPhone X en XS

De smartphonewereld is altijd in beweging en we maken voortdurend kennis met de nieuwste verbeteringen en upgrades. Een jaar geleden lanceerde Apple de iPhone X en deze heeft inmiddels een opvolger in de iPhone Xs. De lancering van de Xs roept natuurlijk direct een aantal vragen op. Bijvoorbeeld, wat het verschil is met de iPhone X en of de aanschaf van de Xs de uitgave rechtvaardigt. In dit artikel gaan we antwoord geven op al deze vragen.

De prestaties

Het meest opvallend verschil op het gebied van prestaties zit hem in de processor. De A12 Bionic- processor die in de iPhone Xs zit, is volgens Apple vijftien procent sneller en veertig procent energiezuiniger dan zijn voorganger, de A11, die in de iPhone X zit. Ondanks dat Apple de capaciteit van de batterij van de Xs niet onthulde, heeft deze een langere levensduur en een hogere capaciteit dan die van de iPhone X.

Uiterlijk

Zoals gebruikelijk bij een S- upgrade van Apple is het uiterlijk van de Xs gelijk aan die van de X. Beide iPhones zijn uitgerust met een 5,8 inch OLED- beeldscherm. Het glas van het beeldscherm van de Xs is iets steviger dan dat van X. Je kunt de beide telefoons in de kleuren grijs of zilver krijgen, terwijl de Xs ook nog een goudkleurige variant heeft.

Camera

De camera’s in beide iPhones zijn uitgerust met twee lenzen van twaalf megapixels. Het diafragma van de lens van de XS is groter dan die van de X en ondersteunt twee keer optische zoom. Tevens kun je met de iPhone Xs de scherptediepte aanpassen na het maken van een foto. Apple beweert trouwens dat de sensor in de iPhone Xs twee keer zo snel is als die van de iPhone X. De camera aan de voorzijde kennen dezelfde True- Depth- ondersteuning, waardoor je kunt werken met gezichtsherkenning. Volgens Apple zou de gezichtsherkenning van de Xs iets sneller werken.

Software en updates

De iPhone XS is standaard uitgerust met het iOS 12- besturingssysteem, terwijl de iPhone X op iOS 11 draait (deze kan wel gemakkelijk worden geüpdatet naar iOS 12). De software is op beide apparaten identiek. De iPone Xs zal waarschijnlijk iets langere updates ontvangen dan zijn voorganger.

Speciale functies

De belangrijkste speciale functie is de camera aan de voorzijde met de True Depth technologie. Deze camera is bij de Xs zelfs in staat om je gezicht in het donker te herkennen. Apple heeft dezelfde techniek gebruikt om Animojis en Memojis vorm te geven. Deze zijn erg leuk om te gebruiken bij chatprogramma’s. Daarnaast heeft de iPhone het dubbele simkaartsysteem. Dit is vooral handig voor mensen die veel in het buitenland zijn.

De prijs

De iPhone Xs komt 21 september op de markt en zal ongeveer duizend euro gaan kosten. Je hebt dan het basismodel met een opslagcapaciteit van 64 Gigabytes. Zodra Apple een nieuw model op de markt brengt, daalt het voorgaande model in prijs. Zonder twijfel zal dat met de iPhone X ook gaan gebeuren, maar de nieuwe kostprijs is op dit moment nog niet bekend.

Martijn
Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar het is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.