De verlofkaart 2019 staat online en kun je hieronder gratis downloaden voor Excel en vanaf nu ook voor Google Spreadsheets.

Veel bedrijven kiezen er voor om vrije dagen van medewerkers bij te houden in Excel. Wij hebben een gratis sjabloon gemaakt waar je eenvoudig vrije dagen of uren per persoon kunt bijhouden. Overigens wordt het bestand ook vaak gebruikt om als werkrooster te gebruiken en kun je aangeven wie er op bepaalde dagen juist wel of niet aanwezig zijn. Dit jaar hebben we, in een apart tabblad, vrije dagen en schoolvakanties van de verschillende regio’s toegevoegd.

Hieronder een voorbeeld van de verlofplanning in de maand januari:

Voorbeeld Verlofkaart maand januari

Excel

Hieronder vind je de stappen, die je moet nemen om de verlofkaart in Excel te gebruiken.

  • Download gratis sjabloon: Verlofkaart in Excel voor 2019
  • Selecteer een locatie waar het bestand bewaard moet worden
  • Ga naar de map waar het bestand staat
  • Klik het bestand aan en druk op rechtermuisknop
  • Kies voor Alles uitpakken
  • Dubbelklik op het bestand om verlofkaart te openen in Excel

Google Spreadsheets

Uiteraard kun je vrije dagen ook registreren in Google Spreadsheet. Wij hebben een sjabloon gemaakt die je kunt gebruiken. Voordat je aan het werk gaat in de verlofkaart MOET je een kopie maken, anders kunnen andere gebruikers ook in de sheet kijken. In onderstaande stappen leggen wij uit hoe je dit doet.

Als je een kopie hebt gemaakt, kun je het bestand bewerken.

Als je op onderstaande link klikt kun je de verlofkaart van 2020 downloaden.

Verlofkaart 2020 downloaden

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.