Apps en gamesAppsVeiliger internet voor je kind met dit overzicht

Veiliger internet voor je kind met dit overzicht

Gisteren was het Safer Internet Day, een initiatief van de Europese Commissie. Ieder jaar op 8 februari vragen zij aandacht voor veilig gebruik van internet en (mobiele) technologie. Vooral kinderen staan hierin centraal. Met het thema van dit jaar (‘together for a better internet‘) werd de focus wederom gelegd bij een veiliger internet voor je kind(eren). In dit artikel zetten we onze kindvriendelijke tips op een rijtje.

Safer Internet Centre in Nederland

Safer Internet Day wordt gecoördineerd door een Europees netwerk van Safer Internet Centres: Insafe. Drie belangrijke partijen vormen ons Nederlandse Internet Safer Centre: het Expertisebureau Online Kindermisbruik, Netwerk Mediawijsheid en ECP (o.a. Veiliginternetten.nl is hier ondergebracht). Met de huidige campagne hopen ze mensen stil te laten staan bij online veiligheid voor kinderen.

Twee meiden maken op bed een selfie

Tips voor een veiliger internet

Wij hebben de afgelopen dagen extra aandacht besteed aan het kindvriendelijk maken van social media apps. Deze tips vind je hieronder:

Astrid
Astrid
Ik weet nog goed hoe ik op jonge leeftijd zat te prutsen met HTML om een klein online dagboek wat op te leuken met roze kleurtjes. Taal, tekst en technologie horen bij mij. Soms lijken de nieuwste snufjes uitdagend, maar ik ben ervan overtuigd dat iedereen het in zich heeft om hieraan plezier te beleven. Mijn grootste interesses liggen bij Apple, coderen, apps en gadgets.

Recente tips

Populair deze week