Nog steeds gebeuren er auto-ongelukken als gevolg van afleiding door het gebruik van de mobiele telefoon. En dat is eeuwig zonde want iedere ongeval is er een te veel, temeer als je bedenkt dat dit soort ongelukken voorkomen kunnen worden door simpelweg helemaal niet te telefoneren terwijl je aan het rijden bent. De SafeDrive app stimuleert je om niet te bellen tijdens het rijden zodat je je volledig kunt focussen op het verkeer. Deze app is alleen in de Amerikaanse App Store te gebruiken. Maar niet getreurd, want er is een Nederlandse versie beschikbaar, die heet AutoModus en wordt uitgebracht door Interpolis.

Veilig rijden met de AutoModus app

Zodra je met de auto harder dan 10 km/h gaat rijden zorgt de app ervoor dat het scherm van je telefoon op zwart gaat. Je wordt dan niet langer lastig gevallen door allerlei visuele impulsen en zolang je de telefoon niet gebruikt tijdens het rijden kent de app je punten toe. Wanneer je eenmaal je bestemming hebt bereikt worden deze punten toegekend aan je account. Ook kun je vrienden uitdagen om mee te spelen en zo kijken wie het veiligst kan rijden.

AutoModus app downloaden

Wil je ook bijdragen aan een veiliger verkeer? Download deze nuttige app dan en ga de uitdaging aan met jezelf en met je vrienden of collega’s. Laat je niet langer afleiden tijdens het rijden!

Voor meer informatie over de app om veilig te rijden, verwijzen we je naar de site van Interpolis: Mobielvrij rijden .

Ben je aan het rijden, krijg je onderstaand scherm te zien en kun je niks met je smartphone:

Veilig autorijden zonder telefoon

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.