Home Apps Van WhatsApp naar Telegram overstappen

Van WhatsApp naar Telegram overstappen

Wil je er zeker van zijn dat eigenaar Facebook niet met je WhatsApp meeleest? Dan is het mogelijk om over te stappen naar Telegram. Deze app werkt vrijwel hetzelfde als WhatsApp, maar dan met handige extra’s.

Chatten vanaf elk apparaat

Ook Telegram maakt gebruik van je telefoonnummer om in te loggen. Een groot voordeel van Telegram ten opzichte van Whatsapp, is dat je vanaf elk apparaat Telegram kunt gebruiken, zelfs op de iPad. Voor elke registratie heb je echter wel je smartphone nodig, zodat het apparaat geverifieerd wordt. Ook is het mogelijk om via je computer te chatten, wat overigens ook mogelijk is met Whatsapp Web.

Bestanden uitwisselen

Telegram bewaart alles in een Cloud, wat in theorie minder veilig zou zijn. De servers taan echter op Europees grondgebied en zo word je beschermd door de Europese wetgeving. Ook is het mogelijk om geheime chats te starten, deze heeft een end-to-end versleuteling.

Een voordeel van de cloudopslag, is dat je nauwelijks opslagcapaciteit nodig hebt. Bovendien kun je hierdoor eenvoudig grote bestanden verzenden. Ook kun je bestanden van andere apps delen.

Meerdere accounts

Het is mogelijk om verschillende accounts te creëren in dezelfde Telegram app. Het werkt hel simpel, je voert gewoon meerdere telefoonnummers in en laat deze verifiëren. Via het menu kun je wisselen van account en je ontvangt standaard alle meldingen. Dit laatste kun je aanpassen via de instellingen.

Lees ook: De voordelen van Telegram

Toegangscode instellen

Om te voorkomen dat iemand die jouw apparaat in handen krijgt en je chats gaat lezen, kun je een toegangscode voor Telegram instellen. Dit doe je door naar ‘Instellingen’ te gaan, naar ‘Privacy en veiligheid’ en als laatste naar ‘Toegangscode-vergrendeling’.

Bellen

Via het chatvenster van Telegram kan je audio- en videoberichten versturen. Ook is het mogelijk om te bellen en kan je zelfs instellen wie jou mag bellen. Dit doe je via ‘Instellingen’ en ‘Privacy en veiligheid’.

Veerle Hof
Tech lijkt moeilijk, maar door trial-and-error lukt het mij altijd het leven aangenamer te maken met mijn smartphone en laptop. Het schrijven van teksten en verhalen is altijd al mijn passie geweest en zo is er een leuke combinatie ontstaan. In Jip en Janneke taal leg ik graag alles uit over je smartphone, tablet en computer.