Trage computer opschonen

Home Windows 7 Trage computer opschonen

Je computer wordt op den duur traag. Hier heeft iedere gebruiker last van, als je pc niet ouder is dan drie jaar, dan hoef je geen rekening te houden met processor, ssd of extra intern geheugen. Tuurlijk word je pc hier nog sneller van, maar het is vaak niet de oplossing voor een trage computer.

Een trage computer heeft verschillende oorzaken. Je hebt een virus, malware of teveel software. Hieronder even een kort stappenplan om je computer op te schonen voor de lente.

Controleer op virussen en malware

Als eerste stap controleer je je computer op virussen en malware. Dit kun je doen met Malwarebytes en een gratis virusscanner.Heeft beide programma’s niks gevonden, dan gaan we door met de volgende stap.

Bestanden verwijderen met CCleaner

Met CCleaner kun je je computer goed opschonen met overbodige bestanden. Denk erom als je alles aanvinkt zoals hieronder dat je wachtwoorden van internet etc ook verwijderd worden, haal vinkjes weg waarover je twijfelt. De geel gemaakte mogelijkheden kunnen vervelend zijn om weg te gooien:

Belangrijk, waarom je denkt dat je computer trager wordt is dat het opstarten heel erg lang duurt. In CClenaer kun je kijken wat er allemaal wordt opgestart. Veel programma’s hoeven niet automatisch te starten bij het aanzetten van de pc. Bekijk de programma’s die opstarten in CCleaner en verwijder ze eventueel:

  • Open het Tabblad gereedschap in CCleaner
  • Kies voor Opstarten
  • Bekijk wat je kunt verwijderen, zoals: Adobe update, Google update etc

Windows opnieuw installeren

Bovenstaande stappen maakt je pc weer sneller, maar soms is het ook goed op hele nieuwe Windows installatie te doen. Uiteraard doe je dit niet zomaar en is behoorlijk rigoureus. Toch is je pc dan wel weer helemaal fris. Misschien een idee om over te stappen op Windows 8.