We hebben een paar must-have apps geselecteerd die het leven van de autobezitter en -liefhebber gemakkelijker en leuker maken. Met deze apps ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws, vind je gemakkelijk een nieuwe auto, raak je je huidige auto niet meer kwijt en voorkom je vervelende boetes.

Autoweek

Als je het autonieuws wilt volgen kun je niet om deze app van Autoweek heen. Alle nieuwtjes, testresultaten, rij-impressies van nagenoeg ieder automodel zijn hierop te vinden. Ook als je bezig bent om je te oriënteren op een nieuwe auto is deze app handig. Je kunt gemakkelijk modellen vergelijken op basis van specificaties die voor jou van belang zijn.

Autoweek app kun je downloaden in App Store en Google Play

NavFree

Een gratis navigatietool waarmee je kaarten kunt downloaden van een gebied of land waar je naartoe op vakantie gaat om later offline te gebruiken. Zo ben je geen handen vol geld kwijt aan buitenlandse mobiele providers.

Een screenshot van deze gratis navigatie app:

Gratis navigatie app met offline kaarten

Je kunt het alternatief voor bijvoorbeeld TomTom downloaden voor IOS en Android.

Flitsmeister

De meest volledige flits-app die er bestaat. Alle bekende vaste flitslocaties staan erop, en deze worden continu aangevuld met actuele informatie zoals dag controles. Niet op vakantie gebruiken, want in sommige landen is alleen al de installatie op je telefoon verboden. In Frankrijk kan je een boete krijgen van €600,–

Flitsmeister kun je downloaden voor IOS en Android.

Yellowbrick

Er zijn inmiddels meerdere parkeer-apps, maar die van Yellowbrick vinden wij net even iets handiger dan die van de concurrentie. In een groot aantal Nederlandse steden en parkeergarages betaal je met een druk op de knop van je smartphone parkeergeld. Zolang je niet vergeet uit te checken als je weer wegrijdt betaal je nooit teveel en hoef je niet bang te zijn voor een parkeerboete.

Wil je Yellowbrick downloaden klik dan hier voor meer informatie.

Find My Car

Het is iedereen wel eens overkomen. Waar heb ik die auto nu in hemelsnaam gelaten? Zeker in steden die je niet goed kent kan het een hels karwei zijn om deze weer terug te vinden. Met deze simpele app pinpoint je de locatie van jouw parkeerplek. Als je je auto zoekt leidt de app je via het GPS-signaal naar je auto.

Find My Car kun je alleen downloaden voor IOS.

Autoscout24

Als je een betrouwbare tweedehands auto zoekt is de app van Autoscout24 eigenlijk onmisbaar. Het is de grootste online marktplaats voor occasions van Europa. Het gebruiksgemak van de app is erg groot, met veel filtermogelijkheden en de mogelijkheid om in- en uit te zoomen op foto’s. Ook leuk is de visual search-functie: neem een foto van een auto op straat en je krijgt een lijstje met aangeboden auto’s van dit type.

Een screenshot hoe makkelijk je kunt zoeken en filteren in de app:

Meer informatie over deze app vind je hier.

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.