Tips om sneller te internetten

Eigenlijk kunnen we zeggen dat iedereen snel internet heeft. En dan bedoelen wij een snelle internetlijn. In dit artikel gaan we daar wel vanuit. Wil je testen of het trage internet aan je provider ligt kijk dan hier: internetsnelheid testen.

Toch kan het lijken dat het internet heel traag is, maar dan ligt het aan de browser. Hieronder vind je een paar tips om je browser weer snel te maken.

Open zo weinig mogelijk tabbladen

Het lijkt heel handig om bij het opstarten van je browser automatisch tabbladen te openen. Wat je misschien niet weet is dat de tabbladen die je niet gebruikt wel bandbreedte gebruiken. Het aantal geopende tabbladen kun je daarom beter minimaal houden. Het is slimmer om een favoriet te maken en deze te openen indien nodig.

Hieronder staan heel veel tabs open. Dit werkt vertragend!

Teveel geopende tabbladen vertraagd je internet

Wis geen geschiedenis

Als je een website bezoekt worden er bestanden, zoals afbeeldigen lokaal op je computer opgeslagen. Bezoek je de site nogmaals dan opent de site sneller. Aangezien je vaak dezelfde websites bezoekt op een dag is het dus niet handig om je geschiedenis regelmatig te wissen of zoals sommige automatisch bij het afsluiten van de browser.

Je moet hier dus een keuze in maken. Voor het waarborgen van je priacy is het goed om de geschiedenis te wissen en anoniem te internetten. Voor de snelheid van het internet is het helemaal niet handig om regelmatig je cache te legen.

Blokkeer advertenties en cookies

Advertenties en zogenaamde trackingcookies vertragen je internet. Het is daarom goed om deze uit te schakelen door middel van een adblocker. 

Deel dit artikel:


Ook interessant