Besturingssystemen Android Android personaliseren: 5 tips

Android personaliseren: 5 tips

Het leuke aan Android is dat dit besturingssysteem ontzettend veel mogelijkheden biedt wat personalisatie betreft. Van kleine veranderingen zoals een nieuwe achtergrond tot drastische veranderingen met een launcher: Android ondersteunt veel. Zo kun jij je creativiteit helemaal de vrije loop laten en jouw Android personaliseren naar jouw smaak.

Wallpaper app

Bij de personalisatie van je Android telefoon denk je natuurlijk als eerste aan het veranderen van je achtergrond. Nou bespraken we in dit artikel al de beste wallpaper apps voor jouw Android telefoon. Een app op dit gebied die echt aan te raden is, is Walli. Aan deze app zijn duizenden kunstenaars gelinkt die hun artwork aanbieden om als achtergrond van jouw telefoon te dienen. Je kunt in Walli zelfs een roterende achtergrond installeren waardoor de afbeeldingen rouleren op een door jou bepaald tijdstip. Tip: heb je een artiest gevonden wiens artwork je echt mooi vindt? Kijk dan bij Walli naar de artiest zijn profiel. Vaak maken deze kunstenaars gerelateerde kunstwerken, zodat je vergrendelingsscherm en thuisscherm perfect op elkaar afgestemd kunnen worden.

Android persoonlijk maken

Launcher app

Wil je de personalisatie van je telefoon naar het volgende niveau tillen? Dan is een launcher app iets voor jou. Een launcher app stelt je in staat om elk detail van je telefoon aan te passen. Eigenlijk verander je hiermee het uiterlijk van je besturingssysteem. Met de launcher bepaal je bijvoorbeeld hoe je app lade wordt weergegeven. Daarnaast kun je allerlei kleuren instellen voor bijvoorbeeld achtergronden van icoontjes. Ook de icoontjes zelf kun je aanpassen. Hiervoor heb je overigens wel vaak een extra app of plug-in nodig. Zoek daarom voor een icon pack app die compatibel is met de launcher die je gebruikt. Enkele voorbeelden van gebruiksvriendelijke launchers zijn Evie Launcher en Smart Launcher 5. Wil je wat meer keuzemogelijkheden? Kies dan voor de launcher apps Nova of Action Launcher.

Maak je eigen widget

Ben je op zoek naar een manier om je homescreen dusdanig te personaliseren dat hij er hip en uniek uitziet? Maak dan je eigen widget. Een eigen widget maak je met de KWGT app. Deze app dient als een soort platform voor plug-ins. Dat houdt in dat je met de KWGT app slechts het raster krijgt waarin je vervolgens een customized widget kan plaatsen. Om hiermee aan de slag te gaan, dien je binnen de KWGT app plug-ins te downloaden. Je gebruikt de KWGT app als volgt:

  • Stap 1: download de app hier
  • Stap 2: houd je homescreen ingedrukt totdat je de mogelijkheid ziet om ‘widgets’ te selecteren
  • Stap 3: scroll helemaal naar beneden totdat je bij de KWGT widgetrasters komt en selecteer een raster naar keuze, wees gerust als je de afmetingen nog niet helemaal weet, deze kun je makkelijk op je homescreen aanpassen door te slepen.
  • Stap 4: tik op je homescreen éénmaal om in het bewerkingsprogramma van KWGT te komen
  • Stap 5: download onder ‘uitgelicht’ en plug-in voor widget mogelijkheden. Dit vind je in het menu bovenaan.
  • Stap 6: Kies een widget die je wil plaatsen of bewerken. Vanaf nu kun je alles aanpassen en ook de functies van de widget zelf naar je eigen hand zetten.
Zelf een widget maken android

Het vergt even wat oefening om zelf de perfecte widget te maken. Als tip adviseren wij dan ook om eerst een extra lege pagina aan te maken aan je homescreens en daarop vervolgens te oefenen. Zo weet je zeker dat je geen belangrijke gegevens kwijtraakt. Ook de zelfgemaakte widgets kunnen in veel gevallen met een launcher app gecombineerd worden. Zeker Smart Launcher 5 is hiervoor erg geschikt.

Lettertype app

Wist jij dat je de lettertypes van je telefoon kunt veranderen? Net zoals dat je verschillende soorten toetsenborden kan downloaden, zijn deze toetsenborden ook te downloaden met een hele set lettertypes voor jouw telefoon. Deze variëren van nette lettertypes tot kronkelige handschriften, net wat je mooi vindt. Een voorbeeld van een dergelijke app is Fonts. Met deze app krijg je toegang tot veel verschillende lettertypes en zelfs een aantal mooie emojis. Dit is ook handig wanneer je bijvoorbeeld tekst aan je instastroy wil toevoegen die er anders uitziet dan wat de app zelf te bieden heeft.

Fonts app voor android

Ringtones en meldingsgeluiden

Het laatste dat je nog kunt downloaden om Android te personaliseren, is een beltonen app. Mocht je namelijk geen ringtone kunnen vinden in de opties die standaard aangeleverd worden, dan kun je in dergelijke apps vast iets vinden dat wel jouw smaak is. Natuurlijk kun je deze geluiden ook gebruiken om meldingen mee in te stellen. Een voorbeeld van een dergelijke app is Beltonen Gratis 2019. Deze app biedt een hoop verschillende geluiden, variërend van lang tot kort. Tip: heb je een paar geluiden gevonden die je leuk vindt? Stel dan voor je favoriete whatsappcontacten een persoonlijk geluidje in. Zo weet je altijd wie joua appt. Dit doe je door in het gesprek zelf, rechtsboven op de drie puntjes te tikken en vervolgens ‘contact weergeven’ te kiezen. Open vervolgens ‘aangepaste meldingen’ om het meldingsgeluid te wijzigen.

Avatar of stefanie
Stefanie
Technologie is er om ons leven makkelijker te maken. Ik haal er veel plezier uit om voor alles een app te vinden die taken vereenvoudigt of me juist ergens aan helpt herinneren. Zo gebruik ik ook talloze apps om mijn werk als freelancer in goede banen te leiden!

Recente tips

Populair deze week