In Windows worden sommige bestanden tijdelijk gebruikt, bijvoorbeeld na het installeren van een update of installeren van drivers. Deze bestanden worden niet automatisch van je computer verwijderd. De harde schijf kan vollopen met bestanden die niet nodig zijn. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor het virtuele geheugen. Bovendien win je ruimte waardoor het scannen naar virussen en het maken van een back-up sneller klaar zal zijn. Tijdelijke bestanden verwijder je als volgt:

  • Open Windows Verkenner (Windows toets + E)
  • Selecteer de harde schijf die je wilt opschonen
  • Klik rechtermuisknop en kies in snelmenu Eigenschappen
  • Kies op tabblad Algemeen voor Schijfopruiming
  • Klik Doorgaan en er verschijnt een dialoogvenster Schijfopruiming
  • Vink alle opties aan en klik OK

Hieronder een screenshot om de harde schijf te opschonen van tijdelijke bestanden:

Tijdelijke bestanden verwijderen in Windows

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Ik ben eigenaar van Pctipvandedag.nl. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Cliché, maar de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.