Streamen is enorm populair in ons land. Het biedt de mogelijkheid een film of serie te kijken zonder dat je hem hoeft te downloaden. Maar wanneer is streaming legaal of juist illegaal in Nederland?

Streaming is alleen verboden in Nederland als het vanuit illegale bron gebeurd. Net als bij illegaal downloaden is er namelijk sprake van inbreuk op het auteursrecht als er wordt gestreamd vanuit illegale bron. In dat opzicht maakt het dus niet uit of je illegaal streamt of downloadt.

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.