Onderhoud tips

Wanneer je een auto rijdt, moet deze onderhouden worden. Dit geldt ook voor je computer. Onderhoud je je computer niet dan wordt hij op den duur trager en trager. Hieronder vind je software om je pc te onderhouden.

Harde schijf kopiëren naar ssd

Je kunt je computer sneller maken met een ssd schijf. Alleen je computer of laptop draait nu goed, alleen is hij wat trager. Je kunt een exacte kopie maken van je harde schijf en deze overzetten naar een ssd schijf. Dit wordt ook wel het klonen van een harde schijf genoemd. Er zijn veel programma's die een exacte kopie van een harde schijf kunnen maken, echter moet je vaak voor deze software betalen. Wij hebben een gratis programma gevonden, die gratis een kloon kan maken van je harde schijf en overzetten op een snelle ssd schijf.

Onderhoud

lees verder

Digitaal rechercheur spelen: sporen achterhalen pc

Tijdens het werken met je Windows pc of laptop laat je allerlei digitale sporen achter. En dat zijn er meer dan je denkt! Niet alleen je surfgeschiedenis wordt opgeslagen maar ook allerlei gegevens zoals: geïnstalleerde software, datums, tijden, wachtwoorden, apparaten die zijn aangesloten en nog talloze andere zaken. Met het gratis programma Win-Ufo kun je al deze sporen achterhalen en geeft de computer al zijn geheimen prijs.

Onderhoud

lees verder

Webshop software

Wanneer je een webwinkel wilt gaan starten zal dat enorm veel tijd kosten en zal je veel keuzes moeten maken. Wanneer je start zal je direct al voor de eerste keuze komen te staan en dat zal een hele belangrijke zijn, ga ik namelijk mijn webshop (laten) ontwikkelen of ga ik mijn webshop huren van een SaaS aanbieder. Webwinkel kopen of huren? Ja, je kunt vandaag de dag ook een webshop ruimte huren. Dit doe je d.m.v. gebruik te maken van aanbieders van webshop software. Verschillende aanbieders zijn bijvoorbeeld:

Onderhoud

lees verder

Volle schijf opschonen met WinDirStat

Is je harde schijf van je pc vol geraakt en weet je niet waar te beginnen met opruimen? Geen nood. Met WinDirStat weet je wat er op je schijf staat en wat je kunt verwijderen. WinDirStat leest bij de eerste keer opstarten je hele harde schijf en verdeelt het resultaat. Je krijgt een mappenlijst bovenin, zoals je dat kent van Windows Verkenner met per map de grootte van de bestanden . Daarnaast vind je hier ook hoeveel procent een map gebruikt. 

Onderhoud

lees verder

Bestanden herstellen met Recuva

Je hebt het bestand verwijderd of je bent het kwijt, maar je hebt het echt nodig. Al eerder schreven we over de hersteltool Recuva en deze keer vertellen we je hoe je een bestand herstelt met dit handige gratis broertje van CCleaner.

Onderhoud

lees verder

Herstel verwijderde bestanden

Iedereen kent de pijn door het verlies van belangrijke bestanden door je eigen fout of een systeemfout. De pijn die we moesten doorstaan om de bestanden te herstellen werd verergerd als de sata hard drive de we gebruikte, crashte. Voordat je op zoek gaat naar professionele hulp kun je misschien eerst iets anders proberen.

Onderhoud

lees verder

Zelf oplossingen bewaren met Stappenbeschrijving

Als je een computerprobleem hebt, dan kijk je meestal op Pctipvandag.nl om een oplossing te zoeken. Maar sinds Windows 7 hebben wij er een geduchte concurrent bij. En dat ben jij. Met Stappenbeschrijving in Windows kun je je oplossing opslaan en later weer terugkijken.

Onderhoud

lees verder

Vernietig bestanden met AVG File Shredder

Als je een bestand niet meer nodig hebt, sleep je hem simpel naar de prullenbak of kies je in het contextmenu voor Verwijderen. Er blijft echter altijd een spoor van het bestand achter in Windows. Wil je alle sporen naar het bestand uitwissen? Gebruik dan de AVG File Shredder. Het programmaatje wordt bijgeleverd bij AVG AntiVirus. Vernietig je je bestand hiermee, dan is het niet meer terug te halen.

Onderhoud

lees verder

Windows en software in paar klikken updaten

Om problemen met je pc te voorkomen is het handig om je pc up to date te hebben. Dit geldt niet alleen voor Windows, maar ook voor de geinstalleerde software op je computer. Hieronder leggen wij uit hoe je ervoor kunt zorgen dat Windows altijd bij de tijd is, zowel de noodzakelijke updates als de optionele updates. Daarnaast is het handig om altijd up to date software te gebruiken. Dit geeft hackers ook minder kans om door te dringen op je computer. Gemak dient de mens! Dat moeten de makers van Patch My PC Updater ook gedacht hebben, want dit programma zorgt ervoor dat alle software op je pc met een paar klikken up to date is.

Onderhoud

lees verder

Pagina's