Je installeert een programma en doorloopt de installatie stappen, zonder dat je het in de gaten hebt installeer je extra software mee, zoals Ask.com en Conduit . Makers van freeware software krijgen hiervoor betaald.

Als onwetende gebruiker klik je bij de installatie van software op volgende en volgende en voor je het weet heb je een hoop programma’s extra. Er bestaat een programma, die ook nog gratis is, die dit probleem kan verhelpen. Die herkent de vinkjes bij een installatie en zorgt er voor dat ze automatisch worden uitgevinkt.

Hoe zorg ik ervoor dat er geen extra software wordt geïnstalleerd?

  • Ga naar de website: Unchecky
  • Klik op Download en installeer het programma

De software draait op de achtergrond als service. Het blijft verstandig om te blijven opletten bij het installeren van een programma. Wil je het zekere voor het onzekere nemen, dan kun je ook software eerst testen.

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Ik ben eigenaar van Pctipvandedag.nl. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Cliché, maar de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.