Gmail heeft een hele handige functie, die de meeste gebruikers niet weten. Binnen je eigen account kun je gebruik maken van meerdere zogenaamde aliassen.

Wat is een e-mail alias? Dit is een e-mailadres die binnenkomt binnen je hoofd e-mailadres, maar wel een andere naam heeft.

Er zijn drie manieren op aliassen aan te maken in Gmail.

Een e-mailadres aanmaken binnen een account

  • Open jouw Gmail
  • Ga rechtsboven naar het Tandwiel
  • Kies voor Instellingen en ga naar  het tabblad Account
  • Druk op Nog een e-mailadres toevoegen waarvan je eigenaar bent
  • Vul een naam en e-mailadres in en druk op Volgende stap
  • Kies op Verificatie en bevestig je mail

Gmail adres aanpassen voor @

Veel mensen weten niet dat je overal een punt kunt zetten voor het @ zolang er maar hetzelfde staat. Zo kun je van het e-mailadres jouwbedrijf@gmail.com ook maken jouw.bedrijf@gmail.com of je.ouwbedrijf@gmail.com.

Een +toevoegen aan het e-mailadres

Je kunt ook een e-mailadres maken door gebruik te maken van een + voor het @.

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Ik ben eigenaar van Pctipvandedag.nl. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Cliché, maar de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.