Zoals jullie weten zijn wij op de redactie niet enthousiast over iTunes en hebben wij al meerdere malen aangegeven dat Apple een jaar moet wachten met een nieuwe iPhone uitbrengen om vervolgens iTunes van 0 af aan opnieuw te programmeren.

Wat is ons grote probleem, naast het onduidelijke updaten van je iPhone in iTunes. Mensen downloaden of rippen muziek en willen deze muziek vervolgens op de iPhone zetten of een cd er af halen. In iTunes zijn simpele handelingen als deze onmogelijk. Daarnaast raakt iTunes helemaal de weg kwijt, wanneer je een iPhone van een vriend of vriendin aansluit. Binnen een paar klikken en de iPhone is leeg.

Meerdere alternatieven voor iTunes hebben wij geprobeerd, maar uiteindelijk zijn er twee alternatieven voor iTunes over, die simpel werken: Syncios en Copytrans. Voor beiden moet je wel iTunes geïnstalleerd hebben. Hieronder leggen wij uit hoe je Copytrans kunt installeren. Voor Syncios kijk hier .

Het alternatief voor iTunes werkt als volgt:

  • Klik op deze link om de iTunes vervanger te downloaden
  • Bewaar het bestand op een locatie bijvoorbeeld Bureaublad
  • Voer het bestand uit en doorloop de stappen
  • CopyTrans Control Center wordt geopend kies voor CopyTrans Manager (Free)
  • Sluit je iPhone aan en het programma leest wat je aan muziek op je telefoon hebt
  • Klik op de Plus rechtsboven en selecteer een album
  • Wanneer je op Update klikt wordt de muziek er op gezet

Hieronder een screenshot van CopyTrans Manager. Het gratis alternatief voor iTunes.

Alternatief voor iTunes

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Ik ben eigenaar van Pctipvandedag.nl. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Cliché, maar de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.