Website issues vinden en fixen met SiteGuru

Heb je een blog of verkoop je spullen online? Dan weet je hoe belangrijk het is om goed te scoren in zoekmachines. Als je eenmaal hoog in Google staat, ben je verzekerd van veel bezoekers op je website. Hoger komen in zoekmachines is een vak apart: SEO, of Search Engine Optimization. Als je de juiste trucs kent, kun je je website een flinke boost geven.

Je moet bijvoorbeeld zorgen dat je pagina’s snel laden, dat links werken, en dat paginatitels en meta descriptions niet te lang of te kort zijn. Maar dat is lastig, zeker als je website groeit. Probeer dan nog maar eens in de gaten te houden hoe je website ervoor staat. SiteGuru helps je om je website de baas te blijven.

Wat is SiteGuru?

SiteGuru is een SEO tool die je website scant en fouten zoekt. Zo krijg je snel een overzicht van de punten waar je echt mee aan de slag moet om je website te verbeteren. Daarnaast checkt SiteGuru je site iedere week opnieuw, zodat je het snel weet als er iets mis is. Zo ontgaat geen enkel issue je meer.

Per onderwerp krijg je te zien waar je je site kunt verbeteren:

Duidelijk overzicht hoe je site scoort op SEO gebied Hoe werkt SiteGuru?

Het mooie is dat je voor SiteGuru geen technische kennis nodig hebt. Je hoeft niets te installeren op je website en je hebt geen plugins nodig. Je hoeft alleen het adres van je site in te vullen.

Vervolgens crawlt SiteGuru je hele site, en checkt op iedere pagina of er iets te verbeteren valt. De tool checkt bijvoorbeeld de volgende punten:

  • Zijn er trage pagina’s die een snelheidsboost nodig hebben?
  • Werken al je links nog?
  • Heb je overal een goede paginatitel ingevuld?
  • Heb je meta descriptions toegevoegd?
  • Heeft je website een sitemap, zodat Google je site sneller kan indexeren?
  • Is je website beveiligd met een SSL certificaat?
  • Staat er geen dubbele (duplicate) content op je site?
  • Hebben alle afbeeldingen een alt tekst?
  • Zitten er geen fouten in de HTML van je site?

SiteGuru vertelt je niet alleen wat er mis is. Je krijgt ook duidelijke instructies hoe je de problemen kunt fixen. Door je website iedere week opnieuw te scannen, weet je zeker dat er geen nieuwe problemen onder de radar blijven. Zo houd je je website in topvorm. Dat zorgt weer voor blije bezoekers, en een hogere positie in Google.

Pagina's die verbeterd kunnen worden:

SEO tool SiteGuru

Wat kost SiteGuru?

Je kunt SiteGuru 14 dagen gratis uitproberen. Daarna betaal je 9 euro per maand voor het Basic abonnement. Daarmee kun je tot 150 pagina’s van je website scannen. Als je meer websites hebt, kun je kiezen voor andere abonnementen waarmee je tot 25 verschillende websites kunt checken.

Deel dit artikel:


Ook interessant