Je bent aan het werk en je ziet een mooie kleur op een website of in een afbeelding. Hoe kom je er achter wat voor kleur dat is?

Er bestaat een heel handig programma waarmee je een kleur van het scherm kunt achterhalen. Simpel, maar erg effectief. Je kunt de kleur achterhalen in HEX, RGB, CMYK, HSV en HTML. Vervolgens kopieer je de kleur en klaar.

Om een kleur te achterhalen van een website of foto, neem je de volgende stappen:

  • Download het programma: RGB kleur achterhalen
  • Pak het bestand uit en plaats op je Bureaublad
  • Start het programma en achterhaal je kleur

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Van mijn hobby mijn werk maken. Het klinkt cliché, maar is de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.