Probleem! Uiteraard bestaat er een handige tool om dit probleem op te lossen. Wat is het probleem? Je wilt de opnamedatum van een foto wijzigen. Je bent bijvoorbeeld op vakantie en je hebt een nieuwe digitale camera. Echter kom je er bij thuiskomst achter dat de datum op je camera verkeerd is ingesteld. Alle foto’s hebben een verkeerde opnamedatum gekregen. Nu kun je handmatig foto voor foto de datum aanpassen, maar je kunt ook in een keer een hele map met foto”s aanpassen. Datum van opname van heel veel foto’s in een keer aanpassen gaat als volgt:

  • Download het programma: BulkFileChanger
  • Pak het bestand uit en start BulkFileChanger
  • Voeg files toe door op F2 te klikken
  • Selecteer de foto’s die je wilt wijzigen
  • Klik op de klok en pas de data aan
  • Bevestig je wijzigingen met Do It

Overigens is BulkFileChanger niet alleen voor foto’s te gebruiken. Je kunt ook van Word, Excel of PowerPoint bestanden de aanmaakdatum en wijzigingsdatum aanpassen:

aanmaakdatum van bestanden wijzigen

Martijn

Over de schrijver

Martijn

Ik ben eigenaar van Pctipvandedag.nl. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Cliché, maar de waarheid. Mijn interesse in computers heb ik al vanaf jongs af aan. Vroeger had je alleen een desktop, tegenwoordig zit in alles een computer. Mijn interesse heeft zich daarom uitgebreid naar: tablets, smartphones en gadgets.